Sănătate

Vrei să știi cum să ai un ten sănătos? Îți spunem noi!

 

Femeile pot trece, din diverse motive, printr-un moment din viață în care nu aibă grijă în mod responsabil de tenul lor. De aceea, azi m-am gândit la câteva mici sfaturi ce vă sunt la îndemână și care pot face o diferență semnificativă în aspectul pielii voastre.

1. Spală pensulele după ce le folosești.

După fiecare utilizare a pensulelor este foarte important să le curățați.

Micile coșuri care pot apărea din senin în unele zone ale feței pot fi cauzate de astfel de mici neglijențe. Tu poți spune: “Am o rutină de skincare completă”, “Îmi cumpăr produse scumpe”, “Am grijă și mă demachiez corect”, oare de ce mi se întâmplă asta? Ei bine o pensulă deja folosită cu urme de produs vechi poate fi cauza.

Pentru a evita aceste probleme folosește un săpun anti-bacterian pentru a curăța pensulele după fiecare utilizare.

2. O ordine corectă de folosire a produselor de skincare.

Este o regulă de bază care trebuie respectată. Începem cu produsele care au cea mai light textură de exemplu vitamina C, acidul Hialuronic și așa mai departe în funcție de nevoile tenului. Ultimul pas este aplicarea cremei care are rolul de a sigila tenul și a-l păstra hidratat.

De exemplu dacă folosești o crema grasă după curățarea tenului aceasta nu va mai permite intrarea altui gen de produs în piele.

Ordinea corectă este, cum spuneam, de la texturile light, la texturile mai grase: 1. Cleanser 2. Ser 3. Crema 4. Spf pe parcursul zilei!

3. Dacă un produs funcționează pentru prietena ta, asta nu înseamnă că va avea același efect și pentru tine. Tipurile și nevoile fiecărui ten sunt diferite.

4. Folosește produse destinate tipului tău de ten. Se întâmplă să folosim produse care nu sunt potrivite pentru tipul nostru de ten.

În mod normal, pe ambalajele produselor de skincare este indicat tipul de ten căruia i se adresează. Dacă nu scrie, există două variante:

– nu au menționat pe produs (dar poți verifica pe site-ul lor oficial).

– produsul este destinat tuturor tipurilor de ten.

Cel mai bine este să te informezi înainte de a cumpăra un produs nou pentru a te asigura că îți este potrivit. O cremă grasă potrivită tenului uscat cu siguranță nu va fi potrivită unui ten gras sau mixt deoarece au nevoi diferite. Este esențial să ne cunoaștem tipul de ten și nevoile acestuia așa că nu uita să te documentezi înainte de a încerca produse noi.

5. Obiceiul de a atinge fața cu mâinile murdare!

Stăm la birou sau în pat, ne gândim, vorbim sau pur și simplu este un tic, acela de a ne pune mâinile pe față fără a ne da seama. De cele mai multe ori, mâinile noastre nu sunt perfect curate și igienizate. Tocmai de asta trebuie să avem grijă să nu atingem tenul cu mâinile murdare.

Este foarte important când vine vorba de skincare, nu există cea mai bună cremă sau cel mai bun ser și gata am rezolvat problema. Este o serie de obiceiuri care trebuie respectate în fiecare zi pentru a ajunge și pentru a menține rezultatele dorite și anume un ten sănătos. Sunt sigură că toate facem asta din neatenție. Dacă greșelile dinainte sunt mult mai ușor de corectat cu acesta avem puțin mai mult de lucrat.

6. Ingredientele din bucătărie nu trebuie puse pe ten!

Ingrediente populare pe internet ca zeama de lămâie, avocado, banane, bicarbonat de sodiu, ulei de măsline trebuie să rămână în bucătărie și folosite doar pentru nutriție, nu și pentru față.

Tratamentele faciale făcute în casă sunt nocive deoarece nu conțin conservanți care au rolul de a menține produsul într-o stare stabilă.

Exfolierea mecanică a tenului cu zahăr, cafea sau bicarbonat este periculoasă datorită granulației, la nivel microscopic nu faci altceva decât să îți rănești tenul.

Acizii exfolianți sau peelingurile chimice reprezintă o soluție ușor accesibilă.

Uleiul de măsline, uleiul de cocos și așa mai departe, nu pătrund în piele, deci hidratează doar superficial.

Există și posibilitatea să creezi un mediu propice coșurilor, uleiul de cocos de exemplu este comedogenic (blochează porii), astfel te trezești cu coșuri și nu știi de unde le ai.

Chiar și unele produse de pe piață pot fi nocive așa că înainte să aplici ceva pe ten documentează-te!

7. Folosește crema cu SPF!

Un lucru pe care ar trebui să îl aplicați în fiecare zi este un produs care să ofere protecție împotriva razelor soarelui, nu mă refer la fondul de ten, ci la o cremă specială cu SPF 50. Pentru a împiedica îmbătrânirea prematură, a-ți proteja tenul și a preveni apariția petelor hiperpigmentare, este foarte importantă folosirea regulată și corectă a cremelor cu SPF.

8. Un ten gras nu este un ten hidratat

Am observat foarte multe persoane cu ten gras care ar face orice e posibil să îl usuce foarte tare. Faptul că ne uscăm extrem de tare tenul poate duce la producerea unei cantități și mai mare de sebum. Poți să ai tenul extrem de deshidratat dar și cu mult sebum.

Pe piață sunt creme destinate tenului gras, ele pot fi pe bază de gel, pe bază de apă, ambele se absorb repede în piele și nu lasă o peliculă grasă pe care nu o doriți.

Dacă vă hidratați foarte bine tenul există posibilitatea să nu mai aveți tenul atât de gras ca în mod normal.

În încheiere nu uitați de răbdare pentru că rezultatele se văd în timp.

Acordă suficient timp unui produs. Nimic nu se întâmplă peste noapte. Nu există un produs miraculos, nu există rezultate imediate. Dacă sunteți nemulțumite că nu aveți rezultate după o săptămână sau o lună. Amintiți-vă că aveți nevoie de timp si răbdare, de rutine corecte și constante. Nu uitați de perseverență!

Sursa foto: Pinterest

Vrei să știi cum să ai un ten sănătos? Îți spunem noi!

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top