Diverse

Confruntările locuitorilor din favelele aflate în Rio De Janeiro

Locuitorii favelelor din Rio sunt tot mai încercați, aceștia confruntându-se cu o sărăcie permanentă iar după lovirea virusului multe familii au și mai mult de suferit.

O problemă iminentă este folosirea electricității, statul eșuând în oferirea calitativă a energiei electrice. Familiile improvizează din ce în ce mai mult, suprasolicitând rețelele, urmările acestor acțiuni revârsându-se tot asupra locuitorilor. Aparatele electrocasnice încep să se strice, provocănd alterarea hranei din frigidere.

Un alt factor amenințător sunt grupurile de traficanți de droguri. Un eveniment recent s-a petrecut atunci când 250 de polițiști înarmați au invadat Jacarezinho, un labirint de alei restrânse cu locuințe din  beton, controlate de banda Red Command. Operațiunea care s-a soldat cu 28 de morți a fost declarată “fără erori” de către Poliția Civilă. Investigațiile ulterioare au concluzionat faptul că și copiii erau recrutați  în gruparea de droguri  Comando Vermelho, care ar domina favela.

Dosarele poliției indică faptul că majoritatea acuzațiilor împotriva celor uciși erau, fie minore. fie vechi de zeci de ani. 11 din ei au fost acuzați de deținere de droguri, furturi de buzunare sau din magazine.

Anul trecut Brazilia a fost lovită de un virus ucigător, instanța transmițând faptul că ar putea intra în fortărețele bandelor doar în circumstanțe “absolut excepționale”. În timpul pandemiei aceștia urmau să adopte “garanții excepționale” pentru a evita punerea în pericol a populației.

Sursa Foto:Lightning HD Wallpaper

Confruntările locuitorilor din favelele aflate în Rio De Janeiro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top