Sănătate

Psihoterapie gratuită pentru femeile diagnosticate cu cancer la sân

Cancerul, indiferent de natura sa, are un impact emoțional extrem în viața tuturor persoanelor diagnosticate. 75% dintre femeile diagnosticate cu cancer la sân se confruntă, în primii doi ani, cu stări profunde de anxietate, frică, depresie, lipsa somnului sau lipsa stimei de sine.

În ajutorul acestora, Universitatea Babeș-Babeș din Cluj Napoca, vine cu un program gratuit de psihoterapie numit Oncovox. Acest program este gândit pentru a susține aceste femei în perioada de recuperare, sau la final de tratament medicamentos, fiind special construit pentru femeile diagnosticate cu cancer la sân în ultimii doi ani. ”Terapia Acceptării și Angajamentului” este o formă de terapie activă care învață abilități de gestionare a emoțiilor și a gândurilor negative.

Oncovox-studiu

Programul constă în 8 module disponibile timp de 10 săptămâni care pot fi accesate de oriunde, la orice oră, fără o programare în prealabil. Ședințele de psihoterapie vor fi online, sub formă de text, audio și video, cu sprijinul unui psiholog.

Toată activitatea se va desfășura pe site, iar tot parcursul va fi monitorizat de un  psiholog, cu care se poate conversa prin intermediul e-mail-ului pe platformă.

Pentru a te putea înscrie, trebuie să ai 18 ani împliniți, o adresă de mail, un device conectat la internet.

Programul Oncovox este disponibil gratuit pentru că este încă în faza de testare în România. Acest program va fi validat cu ajutorul participanților printr-un studiu clinic comparativ desfășurat de Departamentul de Psihologie.

Sursă informații și foto:Facebook.com

Psihoterapie gratuită pentru femeile diagnosticate cu cancer la sân

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top