Externe

Situația imigranților din Belarus

Peste 100 de imigranți au fost arestați în  noaptea de miercuri spre joi încercând să treacă ilegal granița din Belarus și Polonia. Mulți dintre ei sunt  obligați să îndure condiții mizere, frig, bătăile jandarmilor și ulterior jeturile  de apă ale autorităților.

Corturile cu alimente sunt amplasate, venind în ajutorul tuturor imigranților. Aleksandr Lukașenko(om politic din Belarus) cere întietate copiilor, ajutor medical și umanitar dat fiind condițiile prezente.

Acesta este acuzat de faptul că ar fi organizat această mișcare de imigranți în mod intenționat datorită sancțiunilor economice primite de la blocul comunitar.

Majoritatea provin din țări precum Africa, unde populația este greu încercată de condițiile pandemice. Aceștia încearcă de zile bune să intre în Polonia, Lituania sau Letonia. Forțând barierele graniței,  sunt blocați în zona dens împădurită, unde se pot confrunta cu animale sălbatice sau peisaje mlăștinoase.

Accesul  imigranților este respins în Polonia, conform legii introduse din luna octombrie privind respingerile la frontieră.

”Polonia trebuie să își protejeze frontiera”, declară Katarzyna Zdanowicz pentru DW.

Accesul observanțiilor independenți este restricționat. Guvernarea de la Varșovia a restricționat o parte din zona graniței, încălcarea acesteia rezultând în aplicarea amenzilor și chiar închisoare.

Sursă Foto:Al Jazeera

Situația imigranților din Belarus

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top