BREAKING-NEWS

250 de kilograme de carne, confiscate

Aproximativ 250 de kilograme de carne și produse din carne au fost confiscate de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), duminică. Produsele erau scoase la vânzare în piețele agro-alimentare din Sectorul 4 al Capitalei. Inspectorii au descoperit că acestea fie erau depozitate necorespunzător, fie  nu aveau certificare sanitară sau acte de proveniență.

Cei peste 100 de inspectori ai ANPC, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) şi inspectori din cadrul Primăriei Sectorului 4 care  au verificat cele  şase pieţe agro-alimentare au inspectat în special calitatea produselor  din carne, dar și condiţiile igienico-sanitare în care agenţii economici își  vând produsele.

,,În această perioadă cererea şi consumul de carne sunt mult mai mari, tocmai de aceea am decis să demarăm această acţiune de control. Au fost descoperite foarte multe nereguli legate de temperaturile la care se depozitează carnea, legate de etichetarea mărfii şi nereguli legate de calificarea celor care vând astfel de produse. Au fost confiscate sute de kilograme de produse care nu respectau normele de vânzare şi depozitare, iar comercianţii au fost amendaţi pentru că au pus în pericol sănătatea oamenilor”, a declarat Cristian Zărescu, purtător de cuvânt al Primăriei Sector 4, citat de Mediafax.

,,Am găsit organe de porc congelate ce au fost supuse neautorizat procesului de decongelare şi expunere la o temperatură mult mai ridicată decât cea recomandată de producător. Am constatat că faţă de activitatea pe care o poate desfăşura agentul economic, cel de măcelărie, operatorul economic a preparat suplimentar aproximativ 25 de kilograme de cârnaţi, pentru care nu există niciun fel de elemente de identificare. Consumatorul nu ştie ce carne conţine cârnatul, ce adaosuri, ce condimente şi nu există niciun buletin de analiză din care să rezulte că acest produs este bun pentru consum”, a declarat  comisarul ANPC Daniela Ene, potrivit Mediafax.

Produsele care nu erau depozitate corespunzător, sau care nu aveau documentele de provenienţă şi certificatele sanitar-veterinare conform legii au fost confiscate de inspectorii ANPC şi de cei ai Primăriei Sector 4, urmând  să fie testate în laborator. 

Autor: Ramona Banu

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top