Economic

Bacteria E-Coli descoperită în 69 de produse

Bacteria E-Coli a fost descoperită în 69 de probe prelevate din carne şi produse din carne provenind de la ovine şi bovine, a anunțat luni, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) informează Mediafax.

Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, a anunțat că în cadrul Planului Național de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă în produse de origine animală, în    perioada 16.05.2016 – 30.12.2016 au fost prelevate și analizate un număr de 1.484 de probe dintre care 69 de probe s-au dovedit a fi infestate cu E-Coli.

Inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au prelevat probe de la abatoarele, magazinele alimentare, carmangeriile, supermarketurile şi dozatoarele de lapte din București, dar și din celelalte județe ale țării. Cele mai multe probe pozitive fiind descoperite în județele Timiș, Sibiu, Maramureș, Bistrița-Năsăud, dar și în Capitală.

“Potrivit raportului Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, în perioada 16.05.2016 — 30.12.2016, în cadrul Planul Național de Control pentru determinarea prevalenței Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală au fost prelevate și analizate un număr de 1.484 probe, din următoarele categorii de produse: carne și produse din carne (sanitație carcasă ovine, sanitație carcasă bovină, carne tocată vită, carne de pui, pulpă de vită, mici amestec porc cu vită, cârnați vită, carne tocată mânzat, cârnați, șnitel mânzat, hamburger vită), lapte și produse din lapte (lapte crud vacă, smântână pasteurizată, cașcaval afumat, caș bovină, telemea din lapte de vacă, brânză telemea, cașcaval afumat). (…) În perioada menționată, buletinele de analiză au confirmat prezența Escherichiei Coli verotoxigenă la 69 de probe (…)”, se arată în comunicatul ANSVSA, citat de Agerpres.

Autor: Ramona Banu

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top