Diverse

10 obiecte pe care nu le consideri periculoase

Top 10 Obiecte Normale Mai Periculoase Decat Crezi

10. Mai mulţi oameni mor pentru că au căzut din pat decât pentru că s-au urcat într-un carusel. Sunt mulţi oameni care iubesc caruselele, la fel de mulţi şi cei care sunt îngroziţi de ele. De multe ori vitezele şi înălţimile conferă doar fiori însa se mai întâmplă şi accidente. Surpinzător însă mai multi oameni mor din cauză că au căzut din pat.

page

9. Exista mai multe şanse să te omoare o vacă decât un urs. În ultimii 110 ani, 63 de oameni au fost omorâţi de urşii negri doar în Alaska şi Canada, ceea ce înseamna mai putin de o persoană pe an. Însă vacile ucid în medie 22 de persoane pe an.

page

8. Toată lumea aşteaptă Black Friday, multe reduceri, şi foarte multă aglomeraţie peste tot. La cumpărăturile de Black Friday mor aproximativ 550 de oameni anual.

black-friday

7. Scrisul doctorului te să te omoare, sunt multe boli în lumea asta care te conduc rapid spre moarte, însă câteodată mai rapid decât aceste boli este însuşi scrisul medicilor. Scrisul ilizibil al medicilor conduce în medie la 7.000 de decese în fiecare an şi asta doar în S.U.A. Un astfel de scris generează administrarea unor doze incorecte. Adică nici farmacistul nu înţelege ce scrie pe reţetă deşi zâmbeşte de parcă ar ştii, şi de aceea o simpla abreviere neclară poate duce la distribuirea unui medicament eronat.

page

6. Celebrele pungi de floricele pentru cuptorul cu microunde sunt îmbibate cu anumite chimicale care în contact cu căldura devin cancerigene. Un studiu efectuat recent arată că aceste pungi de floricele conţin un acid foarte periculos, iar în contact cu microundele cuptorului devine toxic pentru corpul uman.

punga-popcorn

5. Poate consideraţi rechinii foarte periculoşi, dar totuşi sunţeti bucuroşi că rechinii sunt departe de voi. Ceea ce ar trebuii să ne sperie este faptul ca avem scări şi trepte mai aproape decât am crede, ” Si ce? vor spune unii”. Unele studii au demonstrat ca scările şi treptele omoară mai multi oameni decât rechinii.

page

4. Căprioara, pare atât de inofensiva, dar de fapt nu este chiar asa. Anual omoară 130 de oameni.

646x404

3. Canicula ucide mai multi oameni decât fulgerul. Soarele nu provoacă doar arsuri grave ci şi nenumărate victime. Exista de 10 ori mai multe şanse să se moară din cauza expunerii la căldurq excesiva decât din cauza unui fulger.

page

2. Tonomatele, deşi nu reprezinta un pericol, studiile au demonstrat că în ultimii 30 de ani aceste maşinării grele au omorât 37 de oameni şi au rănit 113 oameni.

Full-Bank-black

 1. Apa nu pare deloc a fi dăunătoare, în cantităţi reduse apa este foarte bună, dar după ce trecem de o anumita cantitate de apa, este foarte dăunătoare şi poate chiar produce moartea. Prea multa apa poate duce la intoxicaţie cu apa. Un caz bine cunoscut de intoxicaţie cu apa a avut loc în anul 2008 când o tânăra în vârstă de 27 de ani la un concurs a băut 6 litri de apa în mai puţin de 3 ore, din păcate ea a murit la câteva ore distanţă.

somelier-de-apa-cea-mai-noua-fitza-in-marile-restaurante-ale-lumii_1_size1

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top