Timp liber

Vacanțe în Europa cu mai puțin de 300 de euro

 Cu un buget limitat puteți vizita cele mai cunoscute locuri din Europa. În ofertele agențiilor de turism din România găsiți, la mai puțin de 300 de euro, city break-uri la Berlin, Londra, Amsterdam, Praga sau Paris.

Nu este nevoie să eco­nomisiţi bani cu anii pentru a vizita locuri minunate, pline de istorie şi de poveşti fascinante. Deşi destinaţiile externe par o provocare pentru buzunarul oricărui român, acest lucru nu ar trebui să vă descurajeze. Dacă ştiţi câteva ponturi, puteţi, cu bani relativ puţini, să exploraţi, să aflaţi cum gândesc alţi oameni şi să învăţaţi lucruri noi. Iar un prim sfat este să alegeţi Europa. Aici găsiţi, mai ales dacă vă faceţi rezervarile cu şase luni înainte, zboruri foarte ieftine. Astfel, puteţi plăti pe transport chiar mai puţin decât daţi pe un bilet de tren între două localităţi din România. Deşi variante sunt multe, fiecare stat european având numeroase locuri demne de vizitat, ne-am rezumat să vă prezentăm o listă de cinci capitale europene unde puteţi petrece o vacanţă ieftină şi frumoasă.

Paris, artă şi gastronomie

Pentru capitala Franţei puteţi accesa o ofertă de 270 de euro, de trei zile şi 2 nopţi, în luna iunie, care include transportul şi cazarea. Zburaţi cu Blue Air, iar în aproximativ două ore ajungeţi pe aeroportul Beauvais Tille şi vă cazaţi la Hotel Brady Gare De L‘Est, chiar în inima Parisului. De la aeroport luaţi autobuzul care ajunge chiar în centru. Călătoria durează aproximativ o oră şi 15 minute.

Hotelul la care veţi sta are trei stele şi se află în apropierea staţiilor de metrou Château d‘Eau şi Strasbourg Saint-Denis. Cazarea are avantajul faptului că în apropiere se găsesc staţii de metrou, gări, dar şi restaurante şi obiective turistice. Un bilet de metrou costă doi euro şi poate fi folosit şi pentru autobuz. Cel mai rentabil este să cumpăraţi un pass de 10 călătorii care costă  aproape 14 euro.

Ce vizităm?

Dacă ajungeţi în Paris este obligatoriu să vizitaţi muzeele, catedralele, monumentele şi centul oraşului. Champs Eysées, turnul Eiffel, muzeul Luvru, catedrala Notre Dame şi palatul Versailles sunt obiective de neratat. În multe din muzee, accesul tinerilor până în 25 de ani este gratuit. În Turnul Eiffel se poate urca fie cu liftul, fie pe scări. Cu ascensorul, până în vârf, preţul biletului pentru adulţi este 15 euro, pentru cei ce au până în 24 de ani este 13 euro, iar copiii sub 4 ani au gratuitate. Colecţiile permanente ale Muzeului Luvru pot fi vizitate pentru 12 euro, însă tinerii europeni cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani şi studenţii la arte au acces gratuit.

Ce şi unde mâncăm?

Gusturile franţuzeşti sunt unice şi apreciate în toată lumea, aşa că nu puteţi părăsi Parisul fără să încercaţi gastronomia franceză. O masă la un restaurant foarte vizitat de turişti poate să coste între 30-40 de euro, însă există şi o variantă mai rentabilă: la restaurantele din Cartierul Latin meniul costă în 10-15 euro. Puteţi alege patiseriile dei  la orice colţ de stradă, unde un croissant cu jambon şi brânză costă 2-3 euro, un sandviş este 4-5 euro.

Praga, 

«inima Europei»

Capitala Cehiei, “inima Europei” sau “oraşul de aur”, Praga este o destinaţie potrivită pentru romantici,  dar şi pentru fanii arhitecturii. Un sejur de trei zile costă 220 de euro, având zborul  – cu Czech Airlines, companie aeriană de linie – şi cazarea incluse. De la aeroportul Ruzyne puteţi ajunge în oraş în 30 de minute, cu un autobuz pentru un tarif de doi euro. Cazarea  va fi la Hotel Residence Select de 3 stele, locaţie situată în centrul oraşului Praga care le permite turiştilor să se bucure de toate atracţiile turistice din zonă, cum ar fi Piaţa Wenceslas sau Charles Bridge. Preţul unui bilet de autobuz în Praga este de un euro.

Ce vizităm?

Puteţi petrece o zi întreagă relaxându-vă în grădinile Castelului din Praga. Aici puteţi explora galeriile castelului, vizitaţi mai multe biserici sau sediul Guvernului Republicii Cehe. Intrarea costă 13 euro de adult sau 20 de euro pentru o familie.

Centrul vechi este o comoară pentru cei care preferă să se plimbe în aer liber, pe străduţele înguste pline de cafenele şi magazine de tot felul. O altă atracţie turistică este Podul Carol, care candidează cu succes la  titlul “cel mai frumos pod din lume”.

Ce şi unde mâncăm?

O masă de două persoane la un restaurant mediu, cu 3 feluri de mâncare, costă în jur de 40 euro. Dacă bugetul tău este limitat şi totuşi vrei să te relaxezi la restaurant, poţi opta şi pentru locaţii mai ieftine, unde meniul pentru două persoane începe de la 20 de euro.

Londra şi ceaiul de la ora 5

Vara aceasta, cu 250 de euro, puteţi vizita Londra pentru trei zile. Zburaţi cu Ryanair şi aterizaţi în circa două ore şi jumătate pe aeroportul Stansted. Pentru a ajunge în centrul oraşului, din aeroport puteţi lua trenul (12 lire sterline) sau autobuzul (8-10 lire). Hotelul la care veţi sta se numeşte Hotel Ibis London, are două stele şi se află în cartierul Stratford. Londra stă bine la reţele de transport public, dar cel mai bun şi rapid mijloc de transport este metroul.

Pentru a reduce cheltuielile, puteţi achiziţiona Travelcard Oyester, din orice staţie de metrou. Pentru a folosi o zi un travel card va trebui să plătiţi 7.20 lire. Transportul public este gratuit la achiziţionarea London Pass, prin intermediul caruia aveţi reduceri la mai multe obiective turistice.

TEXT: Mădălina Bălăceanu și Raluca-Andreea Ionescu-Heroiu

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top