Economic

747 de instituţii din Europa intenţionează să furnizeze servicii în România

Banca Naţională a României (BNR) a fost solicitată de către autorităţile de supraveghere din alte state memre UE, cu privire la 747 de instituţii ce intenţionează să furnizeze servicii în România, potrivit unui raport al Băncii Centrale.

Dintre cele 747 instituţii care intenţionează să furnizeze servicii pe teritoriul României, 294 constituie instituţii bancare, 7 sunt instituţii financiare nebancare, 114 instituţii  sunt emitente de monedă electronică şi 332 reprezintă instituţii de plată.

Din punct de vedere al dimensiunii reţelei teritoriale, sistemul bancar a continuat şi în anul 2016 să se restrângă. Procesul de digitalizare este de aşteptat să câştige teren pe piaţa autohtonă şi să contribuie într-o anumită măsură la restructurarea teritorială.

UniCredit Bank a avut parte de o modificare la nivelul acţionariatului, unde acţionarul indirect UniCredit S.p.A. a devenit acţionar direct al instituţiei de credit, ca urmare a finalizării procesului de reorganizare din cadrul UniCredit Grup în Europa Centrală şi de Est.

În cursul lunii iulie 2016, Alior Bank Varşovia Sucursala Bucureşti a semnalat Banca Centrală pentru a  începe activităţile operaţionale pe piaţa românească. Prin intrarea acesteia pe piaţă, numărul sucursalelor instituţiilor de credit persoane juridice străine a crescut la opt, în timp ce numărul celor cu personalitate juridică română a rămas 29.

Cele 37 de instituţii de credit deţineau împreună active nete bilanţiere în sumă de peste 393,6 miliarde lei la finele anului 2016, în creştere cu 4,4% faţă de anul anterior.

sursa foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top