Cultural

Kingston upon Hull-Orașul Culturii 2017

Kingston upon Hull (prescurtat Hull) este un oraș din estul regiunii Yorkshire, Marea Britanie. Acesta a fost fondat la sfârșitul secolului al XII-lea, din nevoia unui port de unde să se poată exporta lână. Deși nu există o dată certă a înființării orașului, acesta a fost menționat prima oară în anul 1193.

Fiind situat pe malul răului Hull, a fost inițial un oraș industrial, un port militar și un loc unde se putea face comerț, urmând ca, în timpul regelui Edward I să se transforme într-o bază militară în perioada Primului Război de Independență al Scoției.

Orașul a fost distrus aproape în totalitate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind considerat  cel mai bombardat oraș britanic, după Londra.

Orașul este astăzi catalogat ca “Hull- UK City of Culture 2017” și deține o varietate de muzee și un acvariu public.

Streetlife Museum of Transport

A fost înființat în 1989 de către John Prescott și adăpostește o colecție de mașini din perioada numită “Veteran Era” și obiecte provenite din transportul în comun din Hull.

Wilberforce House

Casa Wilberforce este locul unde s-a născut William Wilberforce, un politician britanic care a făcut parte din grupul celor care au interzis sclavia în Anglia. Expoziția prezintă obiecte care au legătură cu viața și munca acestuia.

Ferens Art Gallery

Numele galeriei de artă provine de la Thomas Ferens, cel care a donat locul și banii necesari pentru construirea clădirii. Galeria prezintă numeroase tablouri printre care și o expoziție de picturi pentru copii.

The Deep

The Deep este un acvariu public situat la confluența dintre râul Hull și estuarul Humber. Acesta conține o multitudine de animale marine printre care rechini, peștele-fierăstrău, peștele-spadă, broaște țestoase, pisica de mare, pinguini, meduze, stele de mare etc.

Acvariul este folosit și pentru cercetări maritime, fiind votat în 2013 cel mai bun loc de vizitat împreună cu familia.

Locuitorii orașului se mândresc cu faptul că sunt singurii din Anglia care au cabinele telefonice bej și nu roșii. Deși este un oraș relativ mic, acesta a dat naștere mai multor personalități marcante printre care William Wilberforce ( care a ajutat la interzicerea sclaviei) și Amy Johnson ( prima femeie aviator din Marea Britanie care a zburat singură din Anglia până în Australia în 1930).

Sursă poză copertă

Foto slideshow: Corina Chiriac

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top