Externe

Uraganul Ophelia a lovit Europa

Uraganul Ophelia a lovit Europa luni dimineață, se arată într-un comunicat emis de Centrul Național pentru Uragane al Statelor Unite citat de Agerpres.

Este alertă de cod roșu pentru Irlanda și Marea Britanie, cu rafale de vânt cu viteza de până la 130km/h și precipitații torențiale care vor depăși 50 de litri pe mp. Locuitorii țărilor menționate sunt atenționați ca pe toată durata fenomenului să rămână baricadați în case și aprovizionați cu apă și alimente pentru câteva zile, dar și cu lanterne/baterii pentru posibilele pene de curent.

Ministerul Educației din Irlanda a anunțat închiderea școlilor și a tuturor instituțiilor de învățământ pe parcursul a două zile (vineri și luni). De asemenea, transportul naval și cel aerian va fi restricționat.

Urmărit îndeaproape Uragnul Ophelia are o intensificare a vântului de grad 3 din 5. Experții sunt de părere că Ophelia va rămâne în evidențe ca fiind cel mai important uragan înregistrat vreodată în estul Oceanului Atlantic și primul, din 1939 până în prezent, care avansează atât de departe spre nord.

Text: Ramona Anghel și Cătălin Samson 

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top