Locuri

Peștera Devetașhka- Bulgaria

Căldura din București ne cam dă bătăi de cap în ultima perioadă. Simțim cum ni se lipește talpa de asfalt și ne dorim să găsim locuri ferite de soare. Vrem cumva să ne răcorim, dar cum? Unde să fugim? Iată ce vă zic…

Din întâmplare am descoperit o peșteră, așa cum nu am mai văzut până în acel moment. O peșteră carstică, absolut fabuloasă, în aproprierea satului Devetaki, la aproximativ 3 ore de București, în Bulgaria.

Peștera este colosală și nu lasă pe nimeni să iasă din ea fără să nu îl lase impresionat. Din câte m-am interesat are o lungime de 2442m și 7 goluri în tavan de dimensiuni diferite. În trecut a fost locuită de preistorici, iar în acest moment a devenit ”căsuță” ce ține în gazdă mai multe colonii de lilieci.

Tot aici, în anul 2011, s-au filmat scene din producția filmului ”The Expendabels 2” cu actorul Sylvester Stallone. În timpul acelor filmări un cascador și-a pierdut viața din cauza unei explozii. Groază!

La fel, din cauza zgomotelor produse de explozii, mii de lilieci au părăsit peștera. Timp de mai mulți ani, coloniile nu au mai fost văzute. Dar, s-au impus restricții, iar liliecii speriați au revenit la locul lor, unde și-au recăpătat liniștea mult dorită.

Durata vizitei nu ar trebui să dureze mai mult de jumătate de ceas. Veți fi fermecați de frumusețea și mărimea acesteia.

Vă sugerez să faceți vizita mai spre dimineață, așa veți putea evita aglomerația de oameni și vă puteți bucura în tihnă de peisaj.

Programul de vizitare este de la ora 08:00-20:00., iar prețul unui bilet este de 4 leva/ persoane.

foto: personale

Ah! Am uitat să specific că În lunile iunie și iulie peștera este închisă. Este sezonul de reproducere al liliecilor. Și pentru ai proteja în procesul acestora de înmulțire, sa decis ca aceasta să rămână închisă.

Iar dacă va mai rămas timp și chef, vă invit să vizitați și orașul Veliko Tarvo, care este la o distanță de maximum o oră. Este extrem de îngrijit și frumos. E plin de restaurant care oferă o priveliște spectaculoasă.

foto: personale

http://https://www.youtube.com/shorts/WReKXmA1AEs?feature=share

 

 

Peștera Devetașhka- Bulgaria

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top