Externe

Tren de mare viteză (TGV) deraiat în apropiere de Strasbourg

Un tren de mare viteză (TGV) aflat în timpul probelor sâmbătă după-amiază, a deraiat la Eckwersheim, în apropiere de Strasbourg, soldându-se cu cel puţin 10 morţi, conform cotidianului francez Le Parisien. Alte 32 de persoane au fost rănite, dintre care 12 se află în stare gravă.

Accident feroviar Franţa

Sursa stirileprotv.ro

Cei 49 de pasageri erau tehnicieni SNCF, iar cauza accidentului ar fi fost viteza excesivă, circa 350 de km/h, conform declaraţiei unui reprezentant de la compania franceză de căi ferate.

Răniţii au fost transportaţi cu elicoptere către cele mai apropiate spitale.

“Este privilegiată ipoteza unei erori umane”, a declarat o sursă judiciară de la Strasbourg.

Trenul rasturnat a luat foc după ce a sărit de pe şine, iar o parte dintre vagoane au căzut în canalul Marne-Rhin.

Şina de tren testată era plănuită să intre în funcţiune anul viitor, acum existând posibilitatea unei amânări, conform oficialilor francezi. Accidentul este cercetat de o echipa trimisă de SNCF pentru a analiza circumstanţele in care s-a petrecut accidentul şi pentru a se stabili dacă a fost întradevăr vorba de o eroare umană sau de o defectiune tehnică a trenului sau a şinei.

Accident tren franta

Sursa rt.com

Momentan, nu a fost gasită nicio conexiune între acest incident şi atacurile teroriste din Paris, soldate cu cel puţin 130 de morţi şi 352 de răniţi de vineri seară.

Ancheta este încă în curs de desfaşurare, fără a se oferi alte detalii despre incident.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top