BREAKING-NEWS

Cel puțin 60 de morți în atacuri armate și 100 de oameni luaţi ostatici la Paris

Atacuri cu arme de foc în centrul capitalei Franţei și explozii în zona Stade de France, în nordul capitalei, s-au produs vineri seară. Incidentele s-au soldat cu cel puţin 35 morţi, informează AP.

Momentul în care o explozie se produce în apropierea Stade de France, unde se disputa partida amicală dintre Franţa şi selecţionata Germaniei.

Președintele Francois Hollande s-a deplasat în regim de urgenţă la Ministerul de Interne pentru a evalua situația.

Vineri seară au avut loc mai multe explozii și atentate la Paris. Conform autorităților franceze bilanțul morților este de 40 iar alte sute de persoane sunt rănite.
Exploziile s-au produs în zona Stade de France iar alte atacuri armate au fost semnalate în zonele Charonne, Fontaine au Roi și Bataclan. Două explozii au avut loc în zona Stade France,unde se desfășura un meci amical de fotabal între Franța și Germania. La acest eveniment a fost prezent și președintele francez Francois Hollande, care a fost evacuat de urgență de către serviciile de securitate.
În paralel, conform mediafax, au avut loc atacuri armate la restaurantele din zonele Bichat, Charonne și Bataclan, din centrul Parisului. Persoanele înarmate au luat mai mulți ostatici în sala de concerte din Bataclan, unde se sefășura un concert rock. Potrivit surselor franceze aproximativ 100 de persoane au fost luat ostatice. Deși aturoritățiile franceze par depășite de situație, surse afirmă că atentatele poartă marca unor organizații teroriste precum Al-Qaida sau ISIS.
Prima pagină a cotidianului The Daily Telegraph:
untitled

Update ora 1:55 Breaking News —-> Atacul de la Sala Bataclan s-a sfârşit, doi terorişti ar fi fost fost ucişi.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top