Externe

Atentatele de la Paris, condamnate de o lume întreagă

Liderii lumii au ţinut să își exprime solidaritatea cu victimele atentatelor teroriste de vineri seară de la Paris şi să tragă un semnal de alarmă asupra tragediilor care se petrec cu o frecvenţa tot mai rapidă pe teritoriul Europei.

Premierul britanic, David Cameron, a publicat pe contul său de Twitter că “Sunt șocat de evenimentele din această noapte de la Paris. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă spre poporul francez. Vom face tot ce putem pentru a ajuta.”

paris-atentateAngela Merkel, şefa guvernului german, a declarat că este “profund tulburată de știrile și imaginile venite de la Paris”.

La rândul său, ministrul de externe spaniol, Jose Manuel Garcia Margallo, a afirmat că “Toate aceste fapte confirmă faptul că ne confruntăm cu o provocare fără precedent, de o imensă cruzime”.

Președintele SUA, Barack Obama, a afirmat că atentatele de la Paris cosntituie un “atac contra umanității și valorilor universale pe care le împărtășim”, în timp ce secretarul de stat american John Kerry a vorbit despre ‘acte pline de ură și răutate’.

Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO,  s-a declarat “profund șocat de atacurile teroriste oribile” de la Paris. “Stăm uniți și fermi în lupta contra terorismului. Terorismul nu va înfrânge niciodată democrația”, a subliniat el.

Rusia, Japonia, China, Argentina, Iran şi Italia se declară şi ele profund şocate de atacurile teroriste lansate asupra Parisului.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top