Social

Spirit #colectiv la Galeria Senso

Galeria de artă Senso a organizat joi, 3 decembrie, vernisajul expoziţiei de fotografie ”România Civilă. Spirit și expresie”.

Expoziția a prezentat peste 60 de fotografii ale lui Sebastian Marcel Oros din timpul evenimentelor de la #colectiv, precum și cele 23 de fotografii ale Teodorei Maftei reunite sub titlul “London Unedited”.

Teodora Maftei, fost editor Pro TV și fotojurnalist al trustului, a plecat dintre noi în urma tragicului eveniment de la #colectiv.

Teodora a fost absolventă a Departamentului de Jurnalism al Universității Hyperion. Iubea fotografia. Își descoperise de ceva vreme pasiunea aceasta și trăia cu ea și prin ea. Preferatele ei erau fotografiile de concert, dar făcea cu la fel de mult drag și profesionalism fotografii pe stadioane și la diverse competiții sportive.

Ioana Cosma, redactorul șef  Sport.ro, a declarat în deschiderea expoziției:

“Cine nu a cunoscut-o pe Teo a pierdut mult, cine n-a văzut viața prin ochii lui Teo, nu s-a întâlnit cu durerea (și e bine să nu aibă parte de asta), cine nu a luat la mișto viata….o să o facă într-o zi. Mulțumesc mult, Teo! Mulțumesc că m-ai învățat să mă lași să fac parte din viața mea. Bine, râzi…ai numărul 46…Deocamdată, eu nu am niciun număr…”

Proiectul social ”România Civilă” reprezintă un omagiu adus societății civile, spiritului și idealurilor tuturor celor care nu se lasă și nu ne lasă să uităm momentele dificile  prin care trecem. Tragedia revoltătoare şi nedreaptă de la #colectiv este unul din aceste evenimente, iar organizatorii expoziției au simțit nevoia să fie alături de rudele victimelor și de toți cei care au pierdut acolo pe cineva. Totodată, expoziția a fost un manifest. Un manifest pentru drepturi și dreptate.

Expoziţia ”România Civilă. Spirit și expresie” poate fi vizitată în perioada 3-9 decembrie 2015.

Mai jos puteți viziona un scurt material video realizat la fața locului.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top