Social

Crăciunul desfășurat în online

În anul 2010, un grup de navigatori în online au avut uimitoarea idee de a-i face sărbătorii de Crăciun o pagină de socializare.

craciunul online

Sursă FB.COM/CRACIUNUL

craciunul online

Sursă FB.COM/CRACIUNUL

Aceștia organizează concursuri cu premii specifice acestei perioade din an. Ei încarcă pe pagină videoclipuri cu desene animate, conținutul lor desfășurându-se special în jurul acestei sărbători, și imagini cu bucatele culinare ce sunt reprezentative tradițiilor românești de Crăciun.

Cei care îi urmăresc au fost atrași și de faptul că aceștia zilnic postează poze cu o numărătoare inversă, până la ziua pe care o așteptăm cu toții, Ajunul Crăciunului.

craciunul online

,,Pagina a fost pornită în urmă cu 5 ani de doi oameni, doi frați gemeni din Cluj. Noi aveam și un blog de Crăciun pe vremea aia și am vrut să găsim o modalitate de a ajunge la cât mai mulți oameni. Pe parcurs, ne-am dat seama că pagina merită să fie de sine stătătoare, că Facebook îți permite să interacționezi mult mai ușor cu oamenii.

La început, în primii doi ani, postam total diferit: nu aveam o numărătoare inversă până la Crăciun, nu aveam concursuri, nu postam desene animate sau reclame de Crăciun, dar făceam și campanii la care am renunțat pe parcurs, cum ar fi un schimb de cadouri de Crăciun (swap), pe care l-am organizat timp de doi ani. În fiecare an ne propunem să venim cu idei noi, să încercăm ceva diferit, unele ne ies, altele mai puțin.

Dar, în ceea ce privește pagina, aici e marea noastră bucurie. De la an la an observăm cum sunt oameni care se întorc pe pagină în preajma sărbătorilor de iarnă și sunt la fel de nerăbdători ca noi. Când spunem că pagina e o comunitate de iubitori ai Crăciunului, chiar nu credem că e o exagerare. Noi existăm datorită celor care se bucură alături de noi de Crăciun.” a declarat pentru Hyperflash unul din administratorii paginii, Dacian Cîmpeanu.

Acestă concepție nouă s-a dovedit a fi genială prin numărul de 279.442 de persoane care urmăresc și susțin pagina de Facebook Crăciunul.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top