Diverse

Exerciții pentru dezvoltarea memoriei înaintea examenelor sau a testelor

Se aproprie perioada tezelor, a sesiunilor și a testelor și te chinui să înveți în ultimul moment toată materia. Ajungi să „îngrași porcul în Ajun”. Îți dorești să înveți mai repede, pentru că nu îți mai rămâne timp. De multe ori te rogi să-ți dea la testare doar ce ți-ai învățat. Rugămintea ta este să înveți mai repede, dar nu știi cum.

dezvoltarea memoriei
Există numeroase tehnici care te pot ajuta să memorezi mai ușor diferite date. Însă primul pas pe care trebuie să-l faci este să fii odihnit. Creierul asimilează mai multe informații când este odihnit și relaxat. După ce te-ai odihnit, poți trece la treabă folosind următoarele tehnici pentru dezvoltarea memoriei:

  1. Asociază informațiile cu muzică – În timp ce înveți poți asculta o melodie anume sau desena ceva amuzant pe foaia de pe care înveți. Oamenii tind să memoreze mai repede ceea ce este amuzant. Așa că cel mai bine este să atribui fiecărei informație câte o imagine amuzantă.
  2. Fă scheme sau desene – Dacă îți vei organiza informația prin scheme sau desene, vei memora mai repede. Astfel, desenele și/sau imaginea despre care vorbeam ți se va întipări în minte.dezvoltarea memoriei
  3. Încearcă să reduci informațiile – scrie toată informaţia pe o foaie, astfel o poţi lua cu tine peste tot pentru a învăţa.
  4. Înregistrează informațiile – Dacă ai o memorie auditivă foarte bună, atunci cel mai bine ar fi să te înregistrezi când citești materia pe care o ai de învățat. Aşa poţi asculta lecţia şi pe stradă.
  5. Scrie de mai multe ori lecțiile – Scriind informaţia pe care trebuie să o înveţi, vei memora mai uşor. Cu cât scrii mai mult ,cu atât vei învăţa mai eficient.
  6. Întrece-te cu un prieten – Dacă te plictiseşti singur, poţi învăţa cu un prieten. După ce învăţaţi, puteţi face întrecere pentru a vedea cine a reţinut mai repede și mai mult din lecţia propusă.

dezvoltarea memoriei

Sunt sigură că fiecare dintre noi are propriul său stil de învățat. Acesta este motivul pentru care ar trebui să ne evaluăm stilul, fiecare în parte . Eu vă propun să încercați astfel toate tehnicile de mai sus pentru a vedea care dintre ele este cea mai eficientă. Nu este uşor să înveţi, dar dacă o faci într-un mod distractiv, poți recunoaște că îți va fi mult mai ușor.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top