Social

Un incendiu puternic a izbucnit la blocul energetic 4 al Termocentralei Turceni

Un incediu puternic a izbucnit, marţi seara, la blocul energetic 4 al Termocentralei de la Turceni. După aproximativ patru ore, pompierii au reuşit să stingă flăcările. Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia au decis ca grupul să fie închis, potrivit agenţiei online Mediafax.

“A fost un incendiu cauzat de căldurile excesive care au aprins praful de cărbune din zona benzilor transportoare. Am decis oprirea instalaţiilor pentru că era şi noapte şi vom analiza dimineaţa aceasta toate problemele apărute, iar apoi vom reporni instalaţia. Nu sunt pagube majore, nu a luat foc banda. Cărbunele s-a autoaprins în zona vărsărilor de pe o bandă pe cealaltă. Nu au ars echipamente”, a declarat, miercuri dimineaţă, managerul CEO, Sorin Boza.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Florin Chisim, intervenţia a fost complicată.

“Incendiul s-a produs la benzile transportoare de cauciuc, la blocul 4, la Termocentrala Turceni. Nu au fost victime. A durat foarte mult pentru că spaţiul unde interveneau era foarte mic şi era fumul dens de la cauciuc”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Sucursala Electrocentrale Turceni deţine patru blocuri energetice de 330 megawaţi pe lignit.

În noaptea de marţi spre miercuri, mai multe benzi transportatoare din cauciuc, de la blocul energetic 4 al Termocentralei, au fost cuprinse de flăcări, pompierii intervenind pentru stingerea incendiului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj nu sunt persoane rănite.

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top