Cultural

Pierce Brown, autorul bestsellerului internațional Furia Roșie, s-a întâlnit cu fanii din România

De Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, cititorii români au avut ocazia să îl întâlnească pe îndrăgitul scriitor american Pierce Brown, autorul bestsellerului internațional Furia Roșie, care a venit pentru prima dată în România, la invitația editorului său român, Editura Paladin, imprint al Grupului Editorial ART. 

De World Book Day, live cu Pierce Brown la biblioteca @British, povestind despre seria "Red Rising" apărută în traducere la Editura Paladin, cărţi F&SF.#atbritishlibrary

Publicată de British Council Romania pe 23 Aprilie 2018

În timpul întâlnirii de luni, 23 aprilie, de la Biblioteca British Council Romania,  fanii au avut ocazia să interacționeze cu scriitorul preferat, dar și să afle detalii mai puțin știute despre cum decurge întregul proces de scriere, dar și despre faptul că nu citește recenziile cărților sale pentru că nu dorește ca opiniile fanilor să influențeze felul în care scrie și să schimbe parcursul poveștii.

De asemenea, în timpul discuției autorul a dezvăluit cum a ales numele pentru câteva dintre personajele sale, dar și care a fost cel mai amuzant moment pe care l-a trăit în timpul întâlnirilor cu fanii săi. Pe parcursul întâlnirii, au existat numeroase momente, în care autorul a reușit să stârnească zâmbetul audienței sale, datorită carismei sale, dar și a felului degajat de-a răspunde fanilor. 

La finalul acestei întâlniri, cititorii au avut ocazia să primească autografe, să facă poze, dar și să îi adreseze o ultimă întrebare autorului. 

Fanii care nu au reușit să ajungă la prima întâlnire,  vor avea ocazia să îl întâlnească zilele următoare, scriitorul urmând să mai stea în România până pe 25 aprilie. 

Programul vizitei lui Pierce Brown în România:

Marți, 24 aprilie, ora 10.30 // Colegiul Național „Nichita Stănescu” // Strada Nalbei, nr. 3, Ploieşti

Discuție, Q&A, sesiune autografe

Miercuri, 25 aprilie, ora 10.30 // Colegiul Național „Sf. Sava” // Strada General H. M. Berthelot, București

Discuție, Q&A, sesiune autografe

Eveniment central:

Miercuri, 25 aprilie, ora 14.00 // Apollo 111 Teatrul (Palatul Universul) // Strada Actor Ion Brezoianu nr. 23 – 25, București

Discuție, lectură, Q&A, sesiune autografe

Moderator: Răzvan Țupa (scriitor)

Invitată: Laura Ciobanu (traducătoare)

Pierce Brown s-a născut în 1988. Licențiat în Științe Politice și Economie, după absolvire a lucrat, aproape un an, pentru campania politică a senatorul Dino Rossi, al cărui șofer personal a fost, apoi la un startup on-line, pentru care concepea materiale de marketing.

În 2011, Pierce s-a mutat în Los Angeles în garajul fostului său profesor de științe politice, a reușit să convingă un agent să preia spre reprezentare Furia Roșie și a început să lucreze la NBC ca stagiar și ghid pentru vizitatorii studiourilor.

În 2013, prestigioasa editură Random House a cumpărat drepturile de publicare ale romanului, care a văzut lumina tiparului în 2014: în mai puțin de doi ani, cartea a fost tradusă în peste 25 de limbi.

În februarie 2014, Universal Pictures a achiziționat drepturile de ecranizare pentru „Furia Roșie” în urma unei licitații care a depășit suma de 1 milion de dolari.

Urmarea cărții, „Golden Son” („Furia Aurie”), a apărut în anul 2015 și a ajuns pe locul 6 pe lista de bestselleruri The New York Times.

În 2016, al treilea volum al trilogiei, „Morning Star” („Furia Dimineții”), a ajuns pe locul 1 în lista de bestselleruri din The New York Times și pe locul 1 în lista de bestselleruri din USA Today.

În 2017, Pierce împreună cu Rik Hoskin a scris acțiunea și dialogurile pentru o serie BD intitulată „Red Rising: Sons of Ares”, ilustrată de Eli Powell, care este un prequel la „Furia Roșie”. Dynamite Entertainment a publicat până acum 6 numere din serie.

În 2018, Pierce a publicat primul roman dintr-o nouă trilogie care continuă evenimentele din cea anterioară – „Iron Gold” (cartea va fi tradusă de Laura Ciobanu și va apărea la Paladin în toamna acestui an). Potrivit spuselor lui Pierce, „Tema principală a noii serii va fi: «Ce este preferabil, conducere și ordine, sau haos și libertate?» De data asta însă, vor exista mai multe puncte de vedere, nu doar cele ale lui Darrow.”

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top