Sport

Patrick Ekeng, Eroul

Chiar și la 48 de ore distanță de finala Cupei României, merită să facem o analiză a ceea ce s-a petrecut timp de câteva ore pe cel mai mare stadion al țării.

A fost o seară de poveste. O poveste tristă însă. A fost o seară în care inimile tuturor băteau, parcă, în același fel. Nu mai conta că de o parte erau dinamiviști, iar de cealaltă clujeni. Toți erau o singură voce – Patrick Ekeng.

Jucătorul camerunez a plecat mult prea devreme dintre noi. A devenit al doilea înger al suflării din Ștefan Cel Mare, după Cătălin Hîldan.

meci

(Foto: O facem pentru ei, Dumitrache, Hildan si Ekeng 2014-Prezent “Arad”)

Dinamo ajunsese în ultima fază a acestei competiții datorită golului lui Ekeng, un gol superb care a rămas marcat pe veci în amintirile fanilor. Un gol înscris fix în poarta rivalei Steaua. Un gol care l-a făcut pe Ekeng erou în rândul suporterilor alb-roșii.

Înainte de meci, dinamoviștii anunțaseră o coregrafie impresionantă, dar nimeni nu se gândea de măreția ce urma să aibă loc.

Era început de meci. Nimeni nu mai sufla, nimeni nu mai respira, se făcuse liniște. Doar trompeta cânta întristată, trimițându-și ecoul până la Cer. Era momentul de reculegere pentru el. Pentru cel care și-a dat viața pentru o echipă de fotbal.

Momentul solemn a fost urmat de miile de cartonașe roșii, albe și negre, însoțite de un banner uriaș reprezentându-l pe Ekeng. Toate acestea acompaniate de strigătul de durere al suporterilor au creat o atmosferă de nedescris. Trebuia să fii acolo, să simți, să trăiești clipa.

Fanii ardelenilor erau trup și suflet cu durerea adversarilor. Dar ce adversari? Adversari doar pe hârtie. În inimi, același nume. Două bannere au fost prezentate de suporterii CFR-ului prin care onorau clipa  solemă în care se transformase Cupa României.

pch 2

Minutele 14 și 69 au ridicat publicul în picioare. Patrick era aplaudat frenetic, era aplaudat din suflet de peste 35.000 de oameni de pe stadion și de milioane din fața televizoarelor.

În final, victoria nu a fost de partea echipei sale, dar parcă nici nu a mai contat.

Cupa României din acest an a fost mai mult decât un trofeu. A fost un moment. Un moment de durere, de mulțumire, de sacrificiu.

Patrick Ekeng a fost eroul finalei. Un erou care și-a dat viața pentru ce iubea mai mult. Pentru fotbal.

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top