Externe

Criză climatică în India. Valuri extreme de căldură

Criza climatică a provocat un val de călduri insuportabile în Nord-Vestul Indiei și Pakistanului.

Vremea arzătoare, așteptată cândva o dată la trei secole, se întâmplă acum, o dată la trei ani. New Delhi a stabilit duminică un record de 49°C, iar în Pakistan , 51°C.

Exporturile au fost oprite, iar oamenii suferă mult pentru că recoltele le sunt distruse, aceștia suferind și de pene de apă/curent.

Criza climatică ar fi fost cauza inundațiilor extreme din Africa de Sud și Europa, valurilor de căldură din America de Nord și furtunilor din Sud-Estul Africii.

Cercetătorii leagă aceste evenimente de Încălzirea Globală. Tot aceasta ar fi fost responsabilă și de taifunul Hagibis din Japonia. Schimbările climatice cauzate de oameni au crescut daunele furtunii cu 4 miliarde de dolari.

„Cu excepția cazului în care lumea își reduce drastic utilizarea petrolului, gazelor și cărbunelui, impactul schimbărilor climatice cauzate de om va continua să se înrăutățească.” transmite dr. Friederike Otto

În regiunile muntoase Gilgit-Baltistan și Khyber Pakhtunkwa nivelul de căldură ridicat ar accelera topirea zăpezii și a gheții. Astfel producând inundații. Aerul este deteriorat și de asemenea există posibilitatea incendiilor pe porțiuni mari de teren.

Sursă Foto: Al Jazeera

 

Criză climatică în India. Valuri extreme de căldură

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top