Sănătate

Ea și-a petrecut copilăria numai în spital: Eli are nevoie de ajutorul nostru

Bună ziua, numele meu este Stoica Alexandra, sunt studentă în anul I la facultatea de Jurnalism. Deși nu am încă suficientă experiență în ceea ce privește scrierea unui articol, doresc să vă împărtășesc povestea unei mici paciente de la Spitalul Clinic de Urgență Pentru Copii “M.S. Curie”.

Am auzit pentru prima dată despre ea, acum câteva luni, când sora mea, unul dintre medicii care o îngrijesc, îmi povestea cum îi făcea injecții unei păpuși “bolnave”.

Numele ei este Elena Bunea, sau Eli, are 2 ani și 9 luni, iar de când s-a născut, nu a pășit niciodată  în afara spitalului. La naștere a fost diagnosticată cu o malformație rară la nivelul intestinului, numită Sindromul Berdon. Cu alte cuvinte, intestinul ei nu funcționează, iar zilnic, este conectată la perfuzii pentru a se putea hrănii. Diagnosticul i-a fost pus imediat după ce a venit pe lume, iar pentru 9 luni, a stat într-un incubator, fiind apoi transferată în Bucurensti la Spilalul Marie Curie.

Este primul copil din România născut cu acest sindrom, iar singura ei salvare este o operație de transplant de intestine în valoare de 400.000 de dolari, care se efectuează doar în Statele Unite.

Acest loc este tot ceea ce știe, aici a învățat să vorbească și să facă primii pași. Rezerva în care stă i-a devenit casă, iar medicii de la Marie Curie a doua familie. Părinții lui Eli, au fost nevoiți să-și vândă casa din Buzău și să se mute în apropierea spitalului, pentru a putea fi mai aproape de micuță. Zilele și le petrece efectuând proceduri pe păpușa ei (cea pe care o vedeți în imagine), completând fișe de externare sau, uneori, fredonând melodiile Găștii Zurilii.

Mama ei o vizitează zilnic, iar după ce o pune la culcare, se întoarce acasă, pentru a avea grijă de cele 2 surori mai mari ale lui Eli.

Încă de când am auzit de micuță, aștep mereu cu nerăbdare poveștile surorii mele despre ce a mai făcut Eli. Inima mi se rupe la gândul că acest copil minunat, nu a ieșit niciodată în parc, sau nu a mâncat niciodată înghețată. Îmi doresc să o pot ajuta cu tot ce pot. De aceea scriu acest articol, pentru ai face povestea cunoscută, și pentru a o putea ajuta să se însănătoșească.

Operația care i-ar salva viața, se realizează doar în Statele Unite și costă 400.000 de dolari, sumă care nu poate fi acoperită doar de părinții ei. De aceea, au fost deschise mai multe conturi pe numele BUNEA ELENA la Banca Transilvania, unde oamenii pot dona:

RO09BTRLEURCRT0431599901 EUR
RO59BTRLRONCRT0431599901 RON
RO13BTRLUSDCRT0431599901 USD

SAU prin PayPal:

 totipentrueli@gmail.com
http://paypal.me/ElenaBunea

Text: Alexandra Stoica

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top