Economic

Președintele ANAF a demisionat

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoș Doroșa demisionat din funcție, joi.  

“Am anunţat că vreau să plec încă dinainte de alegeri şi am rămas până a venit un înlocuitor, ca să nu rămână locul gol, pentru că ANAF este o instituţie importantă care are nevoie de continuitate. Înlocuitorul vine astăzi (vineri-n.r.)”, a declarat Doroş, citat de Antena 3.

Doroş a ținut să precizeze că deși zvonurile spun că demisia sa vine ca urmare a solicitării ministrului Finanțelor de eliminare a formularului 088, privind înregistrarea firmelor în scopul reținerii TVA, acestea nu sunt adevărate.

Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor, a declarat că formularul 088, de înregistrare a TVA, va fi eliminat prin Ordin al președintelui ANAF, care va fi publicat vineri în Monitorul Oficial.

“În legătură cu 088, e o discuţie care de cel puţin doi ani de zile ţine agenda publică. Suntem în faza finală de evaluare a impactului privind eliminarea imediată a acestui formular. Credem că în cursul zilei de mâine ordinul preşedintelui ANAF va fi la Monitorul Oficial”, a afirmat, la începutul şedinţei de Guvern, Viorel Ştefan, citat de Antena 3.

Autor: Mădălina Bălăceanu

Foto:

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top