Politic

Koveşi: Victor Ponta a fost citat cu mai multe zile în urmă. Reacţia lui Ponta: Informaţia este neadevărată

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codrunţa Koveşi, a declarat, vineri, că citarea lui Victor Ponta s-a făcut cu mai multe zile în urmă şi că nu există nicio legătură între acţiunile DNA care îl vizează pe premier şi moţiunea de cenzură depusă, astăzi, de liberalii. Primul-ministru Victor Ponta a scris, în urmă cu câteva minute, pe pagina sa de Facebook că a fost citat telefonic ieri şi că “informatia prezentată public de dna. Procuror Şef Koveşi este neadevărată!”.

”Categoric nu are nicio legătură citarea unor persoane la DNA cu evenimente publice. (…) Anumite informații, indicii și probe au fost obținute după administrarea unor mijloace probatorii la sfârșitul lunii aprilie cu privire la anumite infracțiuni care au fost reținute și de care este suspectat premierul în acest moment. S-a început urmărirea penală in rem în luna mai, la începutul lunii mai, deci este o perioadă foarte scurtă de timp de la momentul la care s-au obținut anumite informații și până la emiterea ordonanței de efectuare în continuare a urmăririi penale. (…) Nu este nicio coincidență. Procurorii își văd de treabă, avem 7.000 de dosare în lucru în care sunt angrenați 86 de procurori. Noi nu verificăm ce se întâmplă în spațiul public, noi administrăm probele în funcție de zilele și orele în care trebuie să administrăm aceste probe. Citarea s-a făcut în mod legal cu mai multe zile în urmă. Nu are niciun fel de legătură cu depunerea sau nu a vreunei moțiuni, deci nu este nicio coincidență, pur și simplu procurorii își fac treaba”, a spus Kovesi, întrebată dacă există o coincidență între citarea premierului și depunerea moțiunii de cenzură a liberalilor, potrivit AGERPRES.

Premierul a reacţionat, în urmă cu câteva minute, pe Facebook spunând că informaţia prezentată de Koveşi este neadevărată şi că a fost citat telefonic ieri după-amiaza la ora 16 şi 15 minute.

“Precizez ca am fost citat telefonic la sediul Guvernului de Procurorul Jean Uncheselu ieri dupa amiaza la ora 16.15! (sunt convins ca exista procesul verbal in acest sens si inregistrarea telefonica). Regret ca informatia prezentata public de dna. Procuror Sef Kovesi este neadevarata!” a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Liberalii au depus astăzi o moţiune de cenzură în Parlament împotriva guvernului condus de Victor Ponta. PNL îl acuză pe primul-ministru că a încălcat dreptul la vot al românilor din diaspora, la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

 

sursă foto: comisarul.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top