Politic

Ioan Rus a demisionat din Guvern, după declarația surprinzătoare despre românii din diaspora

646x404Ioan Rus și-a dat, astăzi, demisia din funcția de ministru al Transporturilor, anunță premierul Victor Ponta pe pagina sa de Facebook. Demisia lui Rus vine după ce, seara trecută, a declarat într-o emisiune televizată că românii din diaspora câștigă aproximativ 1500 de euro pe lună, iar „de banii ăștia se fac golani acasă și nevastă-sa curvă”.

Regret situația generată de declarațiile dlui Ioan Rus! Acesta și-a asumat răspunderea și mi-a prezentat demisia din funcția de ministru! Am acceptat demisia și săptămâna viitoare vom discuta despre înlocuitorul la acest portofoliu!”, a anunțat Victor Ponta pe Facebook.
Declarația șocantă vine la doar două zile înaintea votului din Parlament pe moțiunea de cenzură care are ca temă votul din diaspora de la alegerile prezidențiale de anul trecut.

”România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate”, a declarat ministrul Transporturilor la Digi 24, în timpul emisiunii „Jurnalul de seară”.
Cosmin Prelipceanu, realizatorul emisiunii „Jurnalul de seară”, a reacționat la declarația ministrului afirmând că declarația este „o generalizare artistică, să spun așa, o licență”, iar Ioan Rus a confirmat: „Da, absolut, o licență”.
Declarația social-democratului Ioan Rus a stârnit reacții vehemente din partea românilor din diaspora, informează hotnews.ro.

Rus a avut, astăzi, mai multe intervenții telefonice la mai multe televiziuni de știri prin care și-a cerut scuze față de românii care s-au simțit jigniți de declarația sa și a oferit mai multe explicații.„Pentru cei care s-au simţit jigniţi de treaba asta îmi cer scuze. A fost nefericită formularea. Absolut nefericită…Nu am etichetat pe nimeni. Declaraţia mea a fost în sens pozitiv.” a susținut Rus, la Antena 3.
”Declarația mea era strict în sensul de a crea posibilitatea ca românii care lucrează în diverse colțuri ale lumii să se poată întoarce acasă. Acesta era sensul, dacă cineva a perceput altfel, îmi cer scuze. Dumneavoastră scoateți din context, nu acesta era sensul declarației mele, sensul declarației mele era unul pozitiv, fără nicio îndoială”, a mai explicat Ioan Rus, la B1 TV.

Biroul de presă al Ministerului Transporturilor a emis, astăzi, un comunicat prin care ministrul demisionar Ioan Rus și-a cerut scuze „dacă prin formularea aleasă” a jignit pe cineva.

Prin declaraţia pe care domnul ministru Ioan Rus a făcut-o la emisiunea “Jurnalul de Seară” de la Digi 24, cu privire la întoarcerea acasă a românilor plecaţi să muncească în străinătate, domnia sa a dorit să atragă atenţia asupra unei realităţi dure din România de astăzi. De altfel, ministrul Rus a afirmat chiar în cadrul emisiunii, ca formularea folosită este o “generalizare artistică, o licenţă”.Domnul ministru îşi cere scuze dacă prin formularea aleasă a jignit pe cineva, dar intenţiile domniei sale au fost de a semnala o situaţie gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignească, ci chiar compătimindu-i.Domnia sa a facut referire la destrămarea familiilor şi la copiii lăsaţi în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinţii lor au plecat să muncească în alte ţări în speranţa de a-şi construi un trai mai bun.Domnul ministru nu a dorit să aducă în niciun fel atingere demnităţii vreunei persoane prin acele declaraţii, ci doar să atragă atenţia asupra preţului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate. A dorit, totodată, să le transmită celor plecaţi departe de casă că, în viitorul apropiat, mulţi dintre aceştia şi-ar putea găsi un loc de muncă în ţară, pentru că România va avea nevoie de forţă de muncă, de specialişti în domeniul construcţiilor, odată ce vor fi demarate proiectele de infrastructură prevazute de Master Planul General de Transport se arată în comnicatul Ministerului Transporturilor, citat de Adevărul.ro.
sursă foto: mediafax.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top