BREAKING-NEWS

Klaus Iohannis îi cere demisia premierului. Reacţia lui Ponta: Doar Parlamentul poate să mă demită

Presedintele Klaus Iohannis i-a solicitat, vineri, demisia premierului Victor Ponta, după ce DNA a cerut Camerei Deputaţilor aviz pentru începerea urmăririi penale a şefului executivului. Premierul a anunţat că respectă poziţia preşedintelui, însă precizează că Parlamentului l-a numit în fruntea guvernului şi doar Parlamentul îl poate demite.

“Astăzi, Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat public că primul-ministru Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea, este o situaţie imposibilă pentru România ca primul-ministru să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România, cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia primului-ministru Victor Ponta”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

Preşedintele a făcut această declaraţie la scurt timp după ce s-a întâlnit cu Victor Ponta la Cotroceni.

“Aceste consideraţiuni şi solicitarea de demisie le-am comunicat primului-ministru într-o discuţie pe care am avut-o acum câteva minute”, a precizat Iohannis.

Ponta a reacţionat la solicitarea preşedintelui pe Facebook spunând că doar Parlamentul îl poate demite.

“Am avut cu preşedintele Iohannis o discuţie instituţională extrem de corectă şi civilizată! Respect poziţia sa publică, dar am fost numit în funcţie de Parlamentul României şi doar Parlamentul poate să mă demită! Cred că respectarea principiilor constituţionale este esenţială pt societatea noastră şi în niciun caz nu pot accepta că un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului şi a cetăţenilor acestei ţări! Asta ar insemna dictatura şi cred că la peste 25 ani după 1989 ar fi o mare eroare pt noi toţi!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Premierul Victor este acuzat de procurorii DNA de conflict de interese, având în vedere că, în calitate de premier, l-a numit în funcţia de ministru pe Dan Şova , în condiţiile în care în trecut ar fi primit foloase din partea senatorului Şova.

În calitate de prim-ministru al României, Ponta l-a desemnat pe Dan Şova, în august 2012, în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcţia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor şi în luna martie 2014 ministru al Transporturilor.

Imediat după ieşirea de la DNA, premierul Victor Ponta a postat pe Facebook o serie de documente primite în 2009 din partea Complexurilor Energetice Turceşti şi Rovinari şi Societăţii Naţionale al Lignitului Oltenia în care este scris că între cabinetul său de avocatură şi aceste firme nu au fost relaţii contractuale.
În plus, este prezentată şi o adresă tot din 2009 din partea Baroului Bucureşti în care se arată că avocatul Ponta nu este şi nu a fost asociat în cadrul societăţii civile de avocaţi Dan Şova.

Victor Ponta a fost chemat, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a-i se aduce cunoştinţa calitatea de suspect în dosarul senatorului Dan Şova.

Sunt suspect în cazul Şova pentru activitatea de avocat în 2007-2008 şi conflict de interese că l-am propus pe Şova ministru”, a spus şeful Guvernului la ieşirea de la DNA, potrivit Antena 3.

De asemenea, Ponta a mai spus că nu a dat declaraţii astăzi, urmând să fie chemat ulterior pentru acest lucru, mai adaugă sursa citată.

Liberalii au depus astăzi o moţiune de cenzură în Parlament împotriva guvernului condus de Victor Ponta. PNL îl acuză pe primul-ministru că a încălcat dreptul la vot al românilor din diaspora, la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

sursă foto: gov.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top