BREAKING-NEWS

Reacția președintelui Klaus Iohannis la scandalul din DNA

Președintele Klaus Iohannis a reacționat la scandalul din interiorul DNA spunând că nu există, în acest moment, motive pentru suspendarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi.

Președintele României spune că nu este afectat statul de drept de scandalul izbucnit în interiorul Direcției Naționale Anticorupție și că nu vede necesitatea suspendării procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

”Clarificarea situației de la DNA trebuie să vină repede, pentru că nu este admisibil să se mențină mult această situație”, a mai spus șeful statului. Iohannis a precizat că aceste clarificări trebuie să vină de la instituțiile statului.

“Am fost informat despre aceste abordări media. Cred că este bine să se verifice. Se fac verificări și în interiorul DNA. De asemenea și CSM se ocupă. Am luat act de faptul că ministrul Justiției a solicitat o inspecție pe management atât la Parchet, cât și la DNA. Aceste demersuri vor clarifica aspectele. Sunt foarte mulțumit de activitatea conducerii DNA și conducerii Parchetului. Am auzit prea multe aşa zise interceptări, ascultări, ca să mai cred în ele. La final vom afla unde e adevărul”, a zis președintele Iohannis.

“Nu discut cu șefa DNA astfel de chestiuni, nu intră în fișa postului președintelui. Aștept cu mare interes concluziile verificărilor care se fac instituțional. Dacă voi semna sau nu (n.r. – demiterea Laurei Codruța Kovesi) este din filmul dacă și parcă. Când vom avea o concluzie, discutăm”, a adăugat șeful statului.

sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top