BREAKING-NEWS

Laura Codruța Kovesi: „Nu, nu îmi dau nicio demisie, nu am motive”

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a transmis, marţi, la sediul CSM, că nu îşi va da demisia din funcţie, susţinând că nu sunt tensiuni în DNA.

„Nu este vorba de niciun conflict, e o cerere prin care am cerut un aviz consultativ în vederea revocării a doi procurori care lucrează în DNA. (…) Am cerut revocarea a doi procurori, conform procedurii. Nu pot să detaliez motivele. (…) Nu este nicio tensiune, activitatea se desfăşoară normal. Sunt peste 160 de procurori în DNA, aici vorbim de propunerea de revocare a doi procurori din DNA”, a afirmat Kovesi.

Întrebată dacă îşi va da demisia din funcţie, aceasta a negat, spunând că nu are motive.

„Nu, nu îmi dau nicio demisie, nu am motive”, a susţinut Laura Codruța Kovesi.

“Având în vedere calitatea de garant al independenţei şi imparţialităţii magistraţilor pe care o reprezintă Consiliul Superior al Magistraturii, ne adresăm dumneavoastră într-un demers legitim de apărare a statutului magistratului întrucât testarea poligraf a unui magistrat poate deveni o practică de natură a aduce grave prejudicii independenţei magistratului, fie el procuror sau judecător. Atragem atenţia asupra faptului că odată cu acest precedent se va deschide calea spre vulnerabilizarea magistraţilor”, se arată în memoriul trimis de cei trei procurori către judecătorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută, marţi, cererea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, de revocare din funcţie a procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga, dar şi solicitările de încetare a activităţii formulate de anchetatorii Adrian Ţîrlea şi Doru Văcaru.

sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top