Politic

Elena Udrea, 6 ani cu executare

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu şi achitată pentru restul capetelor de acuzare – tentativă de folosire de declaraţii false sau incomplete. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Înalta Cure de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit news.ro, în acelaşi dosar, Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Instanţa a constatat că fapta este concurentă cu cea pentru care Obreja a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, a contopit pedepsele şi a dispus ca Obreja să execute cinci ani de închisoare.

Gheorghe Nastasia, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), a primit o pedeapsă de patru ani de închisaore cu suspendare. Ana Maria Topoliceanu, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, în timp ce fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat.

Acuzaţi pentru complicitate la luare de mită au mai fost şi fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, care a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, şi fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, condamnat la trei ani de închisoare cu executare. De asemenea, omul de afaceri Dragoș Botoroagă a fost condamnat şi el la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare.

Dosarul “Gala Bute” a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015, cu acuze de luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii au arătat în rechizitoriu că în 24 iunie 2011, a fost încheiat un contract de servicii, atribuit prin negociere fără publicarea unui anunţ de participare, între MDRT şi SC Europlus Computers SRL, firma lui Rudel Obreja, având ca obiect prestarea serviciilor de promovare a României în cadrul evenimentelor desfăşurate cu ocazia organizării Galei Internaţionale de Box profesionist de către Federaţia Română de Box.

În baza acestui contract, la 1 februarie 2012, MDRT a efectuat plata serviciilor de promovare în valoare de 8.116.800 lei.

Autor: Ionela Ştefan

Sursa foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top