Politic

Prințul Charles, întâlnire la Palatul Victoria cu premierul Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit săptămâna trecută, la Palatul Victoria, cu Alteța Sa Regală, Prințul Charles, moștenitorul Coroanei britanice.

Premierul l-a așteptat pe Alteța Sa Regală la intrarea oficială în sediul Guvernului. După ce au făcut o fotografie oficială în Holul Central al Guvernului cei doi s-au retras la discuții.

Premierul și Alteța Sa Regală au discutat circa 30 de minute despre starea româncei rănite în atentatul de la Londra, dar și despre românii din Marea Britanie, au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

Potrivit surselor, Prințul Charles i-a mărturisit premierului României că i-a vizitat pe răniții din atentat, dar că pe românca rănită nu a putut s-o vadă din cauza stării grave în care aceasta se afla. „Toate gândurile bune și rugăciunile noastre se îndreaptă spre ea”, i-a spus Prințul de Wales premierului român.

De asemenea, tot potrivit surselor citate, moștenitorul tronului britanic și premierul Grindeanu au discutat și despre BREXIT, dar nu direct. Ei au discutat despre situație, în contextul relațiilor bune româno-engleze. Prințul Charles a spus că este conștient de existența comunității de români din Marea Britanie, fiind impresionat de faptul că este atât de numeroasă. Acesta a precizat și că în ultimii 20 de ani, doar într-unul singur nu a vizitat țara noastră.

Prințul de Wales a primit cadou din partea prim-ministrului Grindeanu un stilou Poenari lucrat manual.

  

Credit foto: Hyperflash

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top