Social

Proteste de amploare în capitală și în mai multe orașe din țară

30.000 de oameni și-au strigat nemulțumirile față de Guvernul Tudose cu privire la modificarea legilor justiției și a faptului că din luna ianuarie contribuțiile sociale vor trece de la angajator la angajat.

Protestul de duminică (n.r. 26 noiembrie) a fost primul în care alături de confederațiile sindicale au fost prezente organizații neguvernamentale și grupuri civice. Protestul a început în jurul ore 18.00 în fața Guvernului, iar în jurul orei 19.30 protestatarii au plecat în marș spre Palatul Parlamentului.

„Justiție, nu corupție!”, „DNA să vină să vă ia!”, „Unica soluție, înc-o Revoluție!”

“Orice modificare ar trebui dezbătută cu experți din sistemul judiciar, cu experți independenți și apoi consultată Comisia de la Veneția. Fără o abordare deschisă, participativă, prin care să se demonstreze că orice eventuale modificări sunt facute numai în interesul ameliorării actului de justiție și nu pentru a servi interese personale ale unor politicieni aflați temporar la putere, orice astfel de inițiativă nu poate stârni decât suspiciune”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a lui Dacian Cioloș

Protestul s-a încheiat în jurul orei 22.00 după intonarea imnului național Deșteaptă-te Române, nu însă fără incidente. Protestatarii au fost nemulțumiți de numărul mare de cai ai Jandarmeriei, prezenți în mijlocul protestatarilor, care s-au speriat și au cauzat mici incidente.

Florin din București, întrebat de reporterii HyperFlash de ce protestează, a declarat că simte că nu mai are rost să mai zică nimic. Nimănui nu îi mai pasă de oamenii de rând, iar România moare încet.

Proteste au fost și în alte orașe ale țării: Sibiu – peste 5000 de manifestanți, Cluj – 4.000 de persoane, 3000 la Brașov, Iași – 2500, Craiova, Constanța, Galați – aprox. 1000 de protestatari pentru fiecare oraș. Sub 1000 de persoane au  fost prezente și la Timișoara, Alba Iulia și Oradea.

Text și foto: Cristian Tănase

 

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top