Sport

Dinamo ar putea juca în Europa sezonul viitor

Dinamo a terminat pe locul doi în campioantul intern la finalul sezonului regulat, la trei lungimi în spatele liderului Astra. În urma problemelor cu insolvența, “câinii roşii” nu pot evolua în Europa în sezonul 2016-2017, însă lucrurile ar putea fi extrem de bune pentru dinamoviști.

Trupa din Ștefan Cel Mare a primit o veste bună. Deși încă nu știe dacă are voie să joace în cupele europene sezonul viitor din cauza problemelor legate de insolvență, lucrurile s-ar putea schimba.

Dinamo

Gheorghe Chivorchian, fostul secretar general al Federației Române de Fotbal a precizat că decizia finală privind soarta câinilor ține de Comisia de Licențiere, în fruntea căreia se află Viorel Duru.

În cazul în care Comisia va constata că toate formalitățile și plățile au fost efectuate, UEFA nu ar avea de ce să se impună.

„Dinamo trebuie să probeze că la 31 martie 2015 nu are datorii aferente lui 31 decembrie 2014. Din datele pe care le am şi cred că nu sunt eronate, Dinamo a probat că nu sunt datorii, asta pentru licenţa de cupe europene. Ori dacă Dinamo probează că şi-a plătit aceste datorii, problema că instanţa i-a aprobat ieşirea din insolvenţă mai târziu decât această dată nu mai este problema clubului Dinamo. Tu, Dinamo, nu poţi să de duci să spui să te programeze mâine, că ai licenţa. Instanţa te programează când are date libere.

Reprezentanţii lui Dinamo au avut o întâlnire la UEFA pe această speţă şi reprezentanţii de la UEFA le-au spus că nu e problema lor, ci problema FRF. Şi cred că atunci când se va ajunge la comisia de fond, Comisia de Licenţiere, dacă Dinamo va veni să demonstreze că nu are aceste datorii, atunci lui Dinamo ar trebui să i se acorde licenţă.”, a spus Gheorghe Chivorchian la DigiSport.

În luna martie a anului trecut, Ionuț Negoiță a plătit toate datoriile chiar cu o lună înainte de termenul final care era prevăzut în planul de reorganizare stabilit de instanță.

Rămâne de văzut dacă lucrurile vor merge într-o direcție favorabilă dinamoviștilor și dacă sezonul viitor vor putea juca în meciurile din Europa.

Foto: fanatik.ro, românialiberă.ro

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top