Cultural

Despre Epoca de aur pentru viitorul București

Un scurtmetraj dedicat celor ce vor locui în Capitala României în anul 2080 se află în arhiva studioului de film documentar „Alexandru Sahia”. Filmul a fost realizat în 1980, conform b365.ro.

PiataNatiunii-1980

Scurtmetrajul se numește „Pentru strănepoţi, încă ceva despre Bucureşti…” Regia aparţinând Paulei şi lui Doru Segall, având 14 minute şi este ales împreună cu alte şapte scurtmetraje, de cunoscuta cercetătoare Adina Brădeanu, de la Univesity of Westminster, pentru colecţia „Sahia Vintage I”

Filmarea este de fapt o ilustrată în mișcare, pentru locuitorii Bucureștiului din anul 2080. Imagini care prezintă amintirea unei Capitale mai liniștite, mai curate cu o arhitectură mult mai impozantă. Primele imagini surprind un taxi cu remorcă care transportă o studentă ce cantă la harpă.

De altfel si dilemaveche.ro admite că in film descoperim imagini ameţitoare care surprind verdele abundent din Bucureştiul anilor şi pe care voice-over-ul le laudă. Se vorbeşte, de asemenea, despre „străzi pline de verdeaţă” şi despre cei „21 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de bucureştean”.

Studioul de film documentar „Sahia” a fost înfiinţat în anul 1950, cu misiunea de a documenta construirea României socialiste. La jumătatea anilor ’80 producţia studioului se ridica la aproximativ 250 de scurtmetraje pe an.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top