Diverse

Fost comisar european, Dacian Cioloș, noul Premier al României. Două surse credibile informează că numirea lui pare o idee bună!

Conform publicațiilor Hotnews.ro, Mediafax.ro și Euractiv.ro, în condițiile în care protestele din România continuă, chiar și în urma demisiei premierului Victor Ponta, “a devenit evident că Dacian Cioloș va prelua funcția de prim-ministru până la alegerile (parlamentare) prevăzute pentru decembrie 2016”.

Dacian Ciolos premier

“Nu numai ca alegerea va fi vazuta bine la Bruxelles, dar Ciolos este una dintre rarele figuri publice din Romania care nu este perceputa drept corupta”, informează toate sursele citate.

Fostul comisar pentru agricultură în Comisia lui Barroso, Dacian Cioloș urmează să aiba o întâlnire informală cu președintele Iohannis la finalul consultărilor politice de la Cotroceni.

Deși numele său era deja vehiculat în spațiul public, ca posibil succesor al lui Ponta în fruntea Cabinetului de la București înainte ca Ponta să fi demisionat. Fostul comisar european a refuzat să facă vreun comentariu în legătură cu o astfel de propunere.

Dacian Cioloș a devenit comisar pentru Agricultură în 2009, ducându-și mandatul la bun sfârșit, până în noiembrie 2014, când noua Comisie Europeană și-a preluat atribuțiile.

A fost ministrul agriculturii din octombrie 2007 până în decembrie 2008, în cadrul guvernului Tăriceanu, păstrând însă permanent o reputație de tehnocrat. Soția sa, Valéri, este de origine franceză.

Anterior funcțiilor din Ministerul Agriculturii, între 2002 și 2003, a lucrat pentru Delegația Comisiei Europene în România, pregătind implementarea programului SAPARD în România

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top