Sport

Cătălin Hîldan, pe veci în inimile dinamoviştilor. Simbolul din Ștefan Cel Mare ar fi împlinit astăzi 40 de ani

Cătălin Hîldan a fost şi va rămâne pe veci în inimile suflării dinamoviste drept cel mai iubit fotbalist din Ştefan Cel Mare.

haldan-16-70f29eaa21-465x390

În urmă cu 40 de ani, pe 3 februarie, se năştea Hîldan, jucător de bază în echipa câinilor câţiva ani mai târziu.

Datorită determinării pe care o arăta în teren şi a pasiunii nebune pentru fotbal, Cătălin a devenit unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti alb-roșii.

“Buldogul”, aşa cum a fost supranumit, a încetat din viaţă pe 5 octombrie 2000 într-un amical cu Olteniţa. În minutul 74 al meciului, fotbalistul se îndrepta din careul propriu de 16 metri spre centrul terenului, dar nu a apucat să facă decât câţiva paşi. A căzut secerat pe teren, medicii intervenind fără niciun folos însă.

Cauza, insuficiență cardiacă produsă de virusul hepatic C, deşi la vizita medicală fusese declarat sănătos.

În semn de respect, tricoul cu numărul 11 s-a retras din uz, iar în fața stadionului, fanii i-au ridicat o statuie prin care să arate măreţia a celui ce a fost Cătălin Hîldan. Nu doar atât, însă, una dintre peluze îi poartă numele, iar la fiecare meci, numele său să sta pe buzele tuturor suporterilor.

Acesta a jucat întreaga carieră la Dinamo, cu o mică pauză, pentru Chindia Târgovişte.

După momentul tragic în care dinamoviştii şi-au pierdut căpitanul, s-au scris cărţi, s-au redactat pagini întregi de ziare şi au fost compuse cântece de galerie prin care fanii să-l omagieze cu fiecare ocazie.

pch

“Unicul Căpitan” va avea mereu un loc special în sufletele celor care trăiesc pentru Dinamo.

“Cu sufletele goale cântăm, trăim doar pentru tine căpitane!”

“Omul este trecător și trupul său în pulbere se schimbă, dar ce-a clădit în viață îl face nemuritor. Iar tu, copile, privește-te în oglindă. Căci și tu, dacă lupți, poți vedea un învingător!”

“De eşti acolo sus şi ne auzi cântând numele tău, să ştii că o vom face până când lângă tine vom veni!”, sunt doar câteva dintre bannerele pe care fanii alb-roșii le-au afişat la meciuri în memoria idolului lor.

În fiecare an, fanii nu uită de această zi şi se strâng în număr foarte mare la mormântul său de la Brăneşti.

Dragostea, pasiunea, curajul şi motivaţia pe care el le afişa mereu în teren sunt de neuitat pentru suporterii dinamovişti.

Cătălin Hîldan va rămâne pe veci “Unicul Căpitan”, care îşi veghează echipa din Cer şi joacă fotbal cu îngerii.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top