Sport

Gică Hagi, fotbalistul tuturor generaţiilor la 51 de ani

Când întrebi un străin despre România, vei auzi de Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi. Ultimul, împlineşte astăzi 51 de ani.

0e16e923cc2ca3b9ecc45743c136d54aPe 5 februarie 1965, la Săcele, în judeţul Constanța avea să se nască liderul generaţiei de aur, un talent desăvârşit şi cel mai bun fotbalist român, Gheorghe Hagi.

Şi-a început cariera la 10 ani la Farul Constanța. Au urmat Sportul Studenţesc şi Steaua, pentru ca un prim pas important în străinătate să-l facă la Real Madrid. După două sezoane s-a transferat la Brescia, iar în 1994 mergea la una dintre cele mai mari echipe din Europa, Barcelona.

După alte două sezoane petrecute la echipa catalană, Regele, aşa cum a fost supranumit a mers în Turcia, la Galatasaray, de unde s-a şi retras. Datorită respectului arătat clubului şi fiind unul dintre cei mai buni jucători, Hagi a rămas şi astăzi în inimile suporterilor turci.

La echipa naţională a României a scris istorie. A debutat la 18 ani într-un meci amical Norvegia-România, iar la doi ani de la debut, devenea căpitan al echipei naţionale. A jucat în 125 de meciuri, marcând de 35 de ori.

Ca antrenor, Hagi s-a aflat pe banca tehnică a mai multor cluburi ca Bursaspor, Galatasaray, ambele din Turcia, iar în ţara natală, acesta a antrenat Naționala României, Poli Timişoara, Steaua şi Viitorul, proiectul său de suflet.

Hagi este fondatorul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi şi a clubului Viitorul Constanța.

Datorită seriozităţii sale, a talentului indiscutabil, a perseverenței şi ambiţiei, Hagi a dovedit că merită cu adevărat să fie numit Maradona din Carpaţi.

Mic de statură, aprig pe teren, dar cel mai bun prieten în afara lui, Hagi este dovada că munca şi pasiunea transformă visurile în realitate.

Regele, aşa cum şi-a căpătat renumele, a reinventat fotbalul, a scos oamenii în stradă şi a trimis fotbalul românesc pe cele mai de succes culmi.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top