Externe

“Ne rugăm la Dumnezeu să ne dea apă”

Acestea sunt câteva dintre cuvintele transmise de către un localnic din Chile. Lacul de acumulare Penuelas, care în trecut putea umple 38.000 de bazine olimpice, acum poate umple doar două.

Principala sursă de apă pentru Orașul Valparaiso a devenit un deșert, care acum este locuința leșurilor de pești.

„Ceea ce avem este doar o baltă”, a spus el, adăugând că orașul se bazează acum pe râuri. „Acest lucru este  important dacă te gândești că acum câteva decenii, rezervorul Penuelas a fost singura sursă de apă pentru Valparaiso”.

Precipitațiile din Chile au scăzut radical datorită unei secete istorice de treisprezece ani. Temperaturile ridicate au făcut ca zăpada din Anzi să se evapore. Aceasta reprezenta un depozit esențial pe perioada primăverii și a verii.

„Dacă nu plouă anul acesta, nu vom mai rămâne cu nimic. Animalele sunt din ce în ce mai slabe și mor pe zi ce trece”, spune un crescător de animale din satul chilian Muntenegru.

În Laguna de Aculeo, la sud de Santiago, situația este asemănătoare. Zona care înainte era plină de turiști cu caiace, este acum compusă doar din diguri ruginite și bărci vechi într-un morman de praf.

„Acum nu mai este apă, aici este un deșert. Animalele mor și nu mai este nimic de făcut aici”, transmite  Francisco Martinez managerul campingului.

Sursă Foto: Digi24

“Ne rugăm la Dumnezeu să ne dea apă”

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top