Economic

Britanicii au votat pentru ieșirea din UE

În urma votului locuitorilor ai Marii Britanii, premierul David Cameron a făcut primele declarații oficiale.

europafm.ro

Sursă europafm.ro

,,Voința britanicilor trebuie respectată. Nu pot exista dubii privind rezultatul. Vreau să asigur oamenii de afaceri că economia e puternică iar pe cetățeni că nu vor exista schimbări imediate. Trebuie să ne pregătim pentru o negociere cu UE, să implicăm guvernul Scoției și al celorlalte regiuni. Sunt mândru că am fost premierul Marii Britanii în această perioadă”

Acesta a declarat și că va demisiona: ,,E nevoie de alți lideri”

Chiar dacă Scoția și Londra au votat pentru rămânerea în UE rezultatul final a fost de partea celor din Nordul Angliei care au vrut ieșirea.

digi24.ro

Sursă digi24.ro

Nigel Farage, liderul partidului eurosceptic UKIP, a numit aceast rezultat ,,Ziua Independenței”

Potrivit rezultatelor finale au fost la vot 72,2% de cetățeni iar 51,9% din aceștia au votat ieșirea din UE. Conform celor de la știrileprotv, mai concret au votat părăsirea Uniunii Europene 17.410.742 de britanici.

Tim Kelleher, director la ASB Bank în Auckland a declarat următoarele: ,,Am crezut că rezultatul va fi rămânerea în UE, dar este destul de clar că nu este un rezultat sigur. ”

Titlurile băncilor britanice listate la Hong Kong au scăzut foarte tare. Acțiunile HSBC au coborât cu 8% iar Standard Chartered cu 9%.

                                                                                                                                              Sursă conținut: stirileprotv.ro

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top