Economic

Gigantul rusesc Gazprom s-a prăbușit

Businessul Gazprom nu mai are aceleași prețuri ca în trecut. Dacă în 2008 România transfera câtre ruși suma de 1,6 mld$, anul trecut a plătit doar 50 mil$.

МЛСП_Приразломная_зимой

Conform datelor oferite de Gazprom Export, braţul de ex­porturi de gaze al acestora, cel mai mare produ­că­tor de gaze la nivel global, anul trecut România a mai avut nevoie de numai 0,17 miliarde de metri cubi de gaze ruseşti, cu aproape 50% mai puţin faţă de 2014.

În 2008 gazul reprezenta aproximativ un sfert din consum, iar în 2015 doar 2% reprezenta ponderea importurilor de la Gazprom.

paginaeuropeana.ro

Sursă paginaeuropeana.ro

Colapsul industriei a determinat reducerea uneia dintre cele mai complicate dependenţe de importuri.

Potrivit estimărilor ZF importurile de gaze din Rusia nu au mai avut nici măcar o pondere de 2% în acoperirea consumului intern. Nivelul este aproape de necrezut dacă se compară cu cel atins în 2008 când ruşii asigurau circa un sfert din consum.

România a avut cea mai puternică scădere a cantităţilor cumpărate dintre toate țările care fac import de gaze din Rusia.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top