Economic

Legea alocației de 450 de lei

De foarte mult timp părinții așteaptă mărirea alocației pentru a le putea oferi, cu ajutorul acesteia, un trai decent copiilor.

alba24.ro

Sursă alba24.ro

Acest lucru se poate transforma în realitate din punctul de vedere al senatorului Ionel Agrigoroaei. Acesta a inițiat o lege prin care toți copii vor putea deține o alocație de 450 de lei pe lună până la terminarea studiilor.

Legea deține și anumite condiții, precum  lipsa absențelor de la școală a copilului.

Suma de bani va fi data prin tichete cu o destinație precisă. O parte din bani pentru rechizite, una pentru alimente și alta pentru haine.

7est.ro

Sursă 7est.ro

”Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toți vor primi acești bani, ci doar cei care nu au absențe la școală. În acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii și pe copii să învețe. Dacă fiecare copil va frecventa grădinița, școala primară, liceul și o facultate, nivelul de educație va crește simțitor”, a declarat Agrigoroaei, potrivit Libertatea.ro.

Ionel Agrigoroaei spune că se poate face rost de suma necesară pentru mărirea alocațiilor, după ce se vor recupera banii găsiți de către Curtea de Conturi, cei peste 80 de milioane de euro.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top