Externe

Ziua cea mare a Americii! Joe Biden se instalează în „fotoliul” de președinte

De azi, în Statele Unite ale Americii se schimbă președintele. Joe Biden preia scaunul de la Donald Trump și devine al 46-lea președinte din istoria țării.

Din cauza pandemiei, nu va fi un eveniment cu mare fast. Dacă în 2009, aproape două milioane de oameni au salutat inscăunarea lui Barack Obama, acum s-au impărțit doar 1000 de bilete pentru ceremonia în care Joe Biden va prelua șefia Statelor Unite ale Americii.

La peluza din fața Capitoliului din Washington, unde acum câteva zile susținătorii lui Trump au făcut prăpăd, au fost instalate deja cele 1000 de stegulețe pe care invitații le vor flutura.

Donald Trump nu va fi prezent la schimbarea mandatului de președinte. E pentru prima oara când președintele în funcție refuză predarea scaunului. Trump și soția vor merge la reședința din Florida, cu câteva ore înainte ca Biden să devină președinte. Trump consideră că alegerile de anul trecut din America au fost fraudate, iar acesta este și motivul principal al absenței.

Totuși, în ultimele ore de mandat, Donald Trump a grațiat 143 de persoane, e informația aflată de jurnaliștii de la The Washington Post. Printre aceștia s-ar afla Steve Bannon, fostul său strateg, dar și rapperul Lil Wayne.

Învins în 2020 de rivalul Joe Biden, Donald Trump are de gând să se întoarcă la sefia Americii în 2024. Dar candidatura lui este, deocamdată în pericol. El ar putea fi investigat pentru afacerile sale, dar îl așteaptă și un proces în Senatul Americii, după evenimentele de la Capitoliu.

Ce îi așteaptă pe români?

Biden anunță că vrea să înăsprească restricțiile de călătorie. El vrea să anuleze, practic, măsura de relaxare impusă de Trump.

Ce înseamnă asta? Restricțiile pe care Trump le-a ridicat începând cu 26 ianuarie pentru Europa și Brazilia, vor fi prelungite cât se poate de repede de noul președinte, scrie news.ro. Biden nu vrea să riște, mai ales că rata infectărilor din America e în creștere. Astfel, el va anula relaxarea subită gândită de Trump, așa că românilor nu le va fi ușor să ajungă în Statele Unite.

Dar, odată cu finalul pandemiei, când va fi acesta, Joe Biden ar putea anula vizele pentru cetățenii UE. Acest lucru face parte din planul său pe termen lung. Rămâne de văzut când și dacă acest lucru se va întâmpla.

Sursa FOTO.

Ziua cea mare a Americii! Joe Biden se instalează în „fotoliul” de președinte

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top