Externe

Catalonia: Carles Puigdemont, solicitare urgentă către premierul spaniol

Conform stiripesurse.ro, presa spaniolă informează că, luni dimineață, liderul separatist catalan Carles Puigdemont a trimis o scrisoare premierului Spaniei, Marino Rajoy.

Liderul catalan dorește prelungirea termenului de negociere pentru problema pretențiilor la independenţă. Guvernul spaniol a dat un ultimatum liderului catalan Puigdemont pentru a oferi lămuriri cu privire la declarația sa ambiguă de săptămâna trecută. Puigdemont a semnat o declarație de independenţă pe care o suspendă datorită negocierii cu Madridul. Întrebarea este: A fost sau nu o cerere de proclamare a independenţei?

Guvernul central de la Madrid doreşte ca până joi dimineață să primească o precizare precizarea clară în legătură cu abandonul demersului de independenţă. În caz contrar, Guvernul Spaniei va invoca articolul 155 din Constituția Spaniei, preluând controlul asupra Cataloniei și suspendarea autonomiei acesteia.

Text: Andreea Vîlvoi  şi Andrada Miu 

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top