Cultural

Un weekend tradițional la Festivalul Național de Pâine

Festivalul Național de Pâine 2015 a susținut cea de-a 15-a ediție în Parcul Național din București în perioada 17-20 septembrie.

Produsele au variat de la tradiționala pâine împletită românească, produse de patiserie și mâncăruri tradiționale până la produse naturiste, vase tradiționale din lut pictate, haine populare și chiar produse hand-made cum ar fi ornamente din hârtie. Bucatele au fost îmbelșugate și pe gustul tuturor.

În domeniul panificației am avut parte de Pâine tradițională făcută pe vatră și la țest, plăcinte, papanași, cozonaci, turtă dulce și forme haioase de animale, flori și modele specifice fiecărei zone a țării. Terasele special amenajate au fost pline de bucureșteni ce se înfruptau cu bulz, sarmale, frigărui, fasole la ceaun și friptură la proțap. Vânzătorii purtau costume tradiționale și serveau voioși orice pofticios.

Pentru cei care doreau să se îndulcească expozanții au avut de oferit cozonaci, prăjituri, ciocolată de casă, miere și magiun, pe care puteau nu doar să-l guste ci și să învețe să-l pregătească pentru că acesta era preparat chiar acolo.

Nici băuturile nu au lipsit, bragă, vin de toate soiurile era oferit spre degustare și mustul era preparat pe loc în mod traditional.

Meșteșugurile prezentate de gospodari cuprindeau castroane, ulcele, oale din lut pictate, împletituri, bijuterii, veșminte tradiționale și țesături decorative.

În fiecare zi a târgului, de la ora 17:30 a avut loc un spectacol susținut de Cristina Turcu Preda, Vasile Anghel, Elena Sima, Ionuț Sidău, Veronica Geamănu și Ioan Chirilă.

Dansul și voia bună au fost întreținute de ansamblul Rapsodia Carpaților, alături de care publicul a jucat hore și sârbe românești.

Acest eveniment a susținut și cauze sociale sau caritabile.

Toate acestea au fost posibile mulțumită organizatorilor și Primăriei Sectorului 2.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top