Cultural

iMapp la Zilele Bucureștiului 2015

În acest weekend, echipa Hyperflash a participat sâmbătă 19 septembrie la un spectacol inedit.

Alături de un concert susţinut de Argatu’ & Friends, Şuie Paparude și formaţia austriacă de electro-swing Parov Stelar, a avut loc un număr de dans unic susținut de trupa Ledlight Dance Group într-o îmbinare spectaculoasă de lumină, muzică și coregrafie cu ajutorul costumelor speciale cu led.

imapp-Bucharest-2015Atracția principală a serii a fost spectacolul de proiecții realizat chiar pe fațada clădirii Palatului Parlamentului. Evoluția momentelor artistice s-a desfășurat pe suprafața de 20.000 m² a clădirii.

În urma unui concurs destinat comunității internaționale de artiști video în care aceștia au participat cu o animație pe tema elementelor primordiale: pământ, aer, apă, foc, au fost selectați 6 finaliști. Aceasta temă a putut fi abordată de artiști ca o combinaţie de oricâte elemente, fie abstractă sau nu, realistă sau simbolică, cuprinzând un mix complex sau un singur element. 37 de proiecte au fost înscrise și au îndeplinit toate criteriile însă doar câteva au fost selectate pentru a fi proiectate pe impunătoarea clădire. Cei 6 finaliști au fost: AVA (Mexic), Dirty Monitor (Belgia), Urbanscreen (Germania), RadugaDesign (Rusia), Light Event Consulting (Franţa) şi MotionScape (România).

Fiecare moment a durat 4 minute și 30 de secunde în care fațada clădirii a prins viată și culoare și a fost reinventată prin viziunea fiecărui artist. Publicul a putut să-și exprime simpatia față de artiști printr-un vot la un număr de telefon pus la dispoziție de organizatori, chiar în seara evenimentului.

A doua parte a evenimentului intitulată sugestiv, StillMapp a constat într-un  concurs de fotografie deschis publicului larg din România. Acesta secțiune a fost introdusă pentru prima dată și a avut scopul de a încuraja participarea artiștilor autohtoni la viața culturală a capitalei. Cele mai bune fotografii au fost proiectate de asemenea pe faţada Palatului Parlamentului, iar marele câştigător va primi un premiu special, în valoare de 1.000 de euro.

A doua ediție a celui mai mare concurs de video-mapping din România s-a încheiat prin anunțarea echipei de design video câștigătoare, dar nu înainte de un moment de sensibilizare a publicului pe tema speciilor de animale amenințate de dispariție. Acesta a constat în proiectarea trailler-ului documentarului Racing Extinction, care va fi difuzat integral în 220 de țări pe 2 decembrie la ora 21:00.

Echipa MotionScape din România, a câștigat mulțumită voturilor publicului, cu o animație care nara povestea înfăptuirii Bucureștiului, pornind de la mituri și basme populare și într-o îmbinare armonioasă a celor 4 elemente primordiale.

Ediția Zilele Bucureștiului 2015 din acest an a avut loc mulțumită implicării Primăriei Municipiului București, prin Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top