Politic

Tăriceanu față cu reacțiunea

26 FEB „Acum, bilanțul de astăzi, din ce am văzut, a fost un bilanț triumfalist. Nu găsesc justificat, nu am auzit în alte țări democratice, procuratura să facă astfel de bilanțuri publice, în care să se laude cu numărul de dosare, de anchete, cu număr de arestări. Cred că acțiunea DNA (…) nu trebuie să se bazeze pe suportul publicului, pentru că DNA trebuie să se bazeze pe lege. Nu trebuie să stea cu ochii la public, să vadă dacă îi place sau nu. Suportul popular este pentru politicieni”, declara Călin Popescu Tăriceanu ieri la TVR, în legătură cu bilanțul anual al Direcției Naționale Anticorupție.

Probabil că citiți rândurile lui Călin Popescu și vă vine să vă trageți palme. Justificat gând. Însă vorbele care i-au părăsit jucăușe gâtlejul domnului Tăriceanu sunt justificate de asemenea. În principal de frică. Iar în al doilea rând, de gândul deținerii frâielor unei posibile viitoare guvernări.

Normal că DNA nu trebuie să se afișeze triumfalist cu bilanțul anual deși este o tradiție veche de câțiva ani deja. Alegătorii nu trebuie să fie influențați, cam astă este argumentul domnului Tăriceanu.

De când cu dosarul Microsoft însă, domnul Tăriceanu se simte cu musca pe căciulă. Sau cu albina pe turban, depinde cum vreți să vă imaginați. Nu mai doarme, transpiră ca un porc la tăiere, plânge bântuind pe culoarele Senatului, își face noi prieteni și se ceartă cu cei vechi aidoma unui copilandru. Nu știe când va fi săltat și întrebarea ăsta îl înspăimântă teribil plasându-l într-un film în care nu a mai jucat și în care se simte cam stângaci.

Deși incert de viitorul lui politic din cauza dosarului Microsoft, Tăriceanu și ALDE s-au băgat într-o alianță electorală pentru alegerile locale și parlamentare cu PSD și UNPR, alianță fabuloasă de altfel dacă o privim din prisma faptului că ceilalți doi președinti de partid sunt ori condamnați în primă instanță ori urmăriți penal.

Mai trebuia să declare că simpla ținere a acestui bilanț este o acțiune heirupistă și înțelegeam perfect ce fel domniță se ascunde în firava și inocenta noastră clasă politică.

Pentru că exact așa se comportă conglomeratul politic care ar trebui să ne reprezinte. Ca o domniță îmbrăcată sumar care cerșește atenție cu o grandoare neegalată și care vrea răspunsuri la orice acțiune care nu-i vine cum trebuie pe șolduri. Iar atunci când se cacă în lapte, zice hai, treacă meargă, de data asta nu ne-a mers, mai încercăm data viitoare.

Majoritatea politicienilor nu consideră în prealabil anumite declarații și acțiuni, iar tot trăgând-o de țâțe pe această tânără doamnă aflată într-un travaliu prelungit, i-au stirpit imaginea iar acum vin să ne spună, „triumfalist”, că e fată mare.

Filmul lui Tăriceanu se intersectează cum spuneam și cu filmele domnilor Dragnea și Oprea. Acum suntem în secvența în care DNA stă pe lângă ușă și se pregătește să-și facă marea intrare. Rămâne de văzut dacă filmul/filmele actorilor implicați vor primi nominalizări. Și dacă da, unde.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top