Hyperion

Studenţii Facultăţii de Automatică au susţinut lucrările de licenţă

Miercuri, 24 iunie, studenţii Facultăţii de Automatică şi Informatică Aplicată din cadrul Universităţii Hyperion au susţinut lucrările de licenţă, în prezenţa domnului Rector al Universităţii Hyperion, prof.univ.dr. Sever-Irin Spânulescu.

Hyperflash.ro

Structura examenului de licenţă a constat în susţinerea a două probe, una practică şi una teoretică.

La partea teoretică au avut de răspuns la două întrebări din conţinutul lucrării de licenţă, probă la care s-au descurcat cu brio majoritatea din cei prezenţi.

Hyperflash.ro3

Proba practică s-a dovedit a fi una extrem de interesantă, care deseori s-a manifestat spectaculos. Studenţii s-au prezentat în faţa comisiei cu realizări proprii de un înalt nivel, având numeroase elemente inovative, de la sisteme software cu aplicabilitate concretă în mediul citadin până la roboţi comandaţi prin unde radio şi GPS, sau microsere complet automatizate pentru producţia rapidă a unei mari varietăţi de legume şi fructe.

Hyperflash.ro2

Rectorul Universităţii Hyperion, prof.univ.dr. Sever-Irin Spânulescu a apreciat în mod deosebit unele direcţii noi de dezvoltare a aplicaţiilor prezentate, şi anume:

  • Sisteme cu microcontroler cuplate prin Internet pentru comandă distribuită.
  • Sisteme mecatronice beneficiind de tehnologii informatice avansate software şi hardware.
  • Sisteme multiprocesor cu microcontrolere.
  • Sisteme adaptive de reglare automata cu microcontrolere.

Foarte multe dintre aplicaţiile prezentate în cadrul examenului de licenţă includ elemente originale, inovative, şi au fost create folosind tehnologii şi echipamente de ultimă oră, aflate în dotarea Facultăţii de Automatică şi Informatică Aplicată din cadrul Universităţii Hyperion.

Galerie foto pe pagina de facebook Hyperflash.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top