Life & Style

Busu: “Totul vrea să pară extraordinar în zilele noaste”

În căutare de știri, l-am întâlnit din întâmplare pe simpaticul prezentator al rubricii meteo de la Pro TV, Florin Busuioc (Busu). Și pentru că nu am rezistat tentației, i-am adresat câteva întrebări, în exclusivitate, pentru hyperflash.ro:

1. Cum vi se pare societatea de azi, comparativ cu anii trecuți?

Totul vrea să pară “extraordinar” în zilele noaste. Trăim într-o societate în care primim foarte multe informații, iar toate vor să pară de mare efect și de mare interes pentru public. Doar că fiind atât de multe, este foarte greu să le selectezi și să găsești un răspuns concret și adevărat.

2. Aveți un sfat pentru tinerii jurnaliști, pentru noi, studenții la Jurnalism?

Lucrurile s-au schimbat acum față de perioada jurnalismului tradițional. În anii ’90, dorința jurnaliștilor de a afla și de a spune adevărul era ceva ușor, normal, nu existau influențele editoriale de astăzi. Acum e foarte multă presiune, sunt multe constrângeri. Voi, ăștia tineri, trebuie să vă găsiți echilibrul. 

3. Credeți că putem găsi un echilibru în marea asta de informație din online?

Trăim într-o societate vie. Schimbarea este dată de noile generații. Doar voi puteți schimba această lume atât a online-ului, cât și pe cea din afara lui. Avem nevoie de tineri ce nu pot fi ușor de manipulat și pot înlătura factorii perturbatori.

Text și foto: Livia Aron, Ramona Anghel  și George Săveanu 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top