Externe

Stewardesele de la Air France refuză obligația de a purta văl

EFE și ziarul ,,Le Soir” ne informează că direcțiunea Air France obligă angajatele de sex feminin, de la bordul avioanelor, să poarte văl după aterizarea în Teheran, Iran.

În acelaș timp aceștia le anunță pe angajatele ce vor avea curse spre Iran, că vestimentația lor va fi formata din pantaloni lungi și bluze cu mâneca lungă.

unimedia.info

Sursă unimedia.ro

Dacă vor refuza să efectueze aceste zboruri, ele vor putea primi sancțiuni cu efecte asupra salariului sau a contractului de angajare.

În această situație un reprezentant al Sindicatul Personalului Navigant (SNPNC) a declarat ,,Zilnic primim sesizări de la stewardese îngrijorate, care ne spun că ele nu vor să poarte văl”. Prin urmare, ”pentru a nu se leza libertatea lor de conștiință”, organizația propune ca participarea angajatelor la aceste curse să se facă pe bază de ”voluntariat”.

stirileprotv.ro

Sursă stirileprotv.ro

”Legea iraniană impune tuturor femeilor prezente pe teritoriul acestei țări purtarea în spațiul public a unui văl care să acopere părul. Această obligație, care nu se aplică pe durata zborului, este respectată de toate companiile aeriene care au curse în și dinspre Republica Iran” a precizat compania Air France.

Zborurile dintre Paris și Teheran vor fi reluat de pe data de 17 aprilie 2016, acestea fiind întrerupte din 2008, după instituirea de sancțiuni internaționale asupra Iranului din cauza dosarului nuclear.

 

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top