Externe

Statul islamic a revendicat atacul de la Manchester Arena

Statul islamic a revendicat atacul de la Manchester în urma căruia 22 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 59 au fost rănite. Explozia a avut loc la finalul concertului pe care Ariana Grande l-a susținut pe Manchester Arena. Majoritatea celor care au participat la show erau copii și adolescenți. Autoritățiile spun că locul nu  a fost ales la întâmplare, acest atac a vizat copii. 

,,Acesta este doar începutul”, a declarat un reprezentant al reţelei teroriste sunnite, într-o înregistrare video difuzată de agenţia Amaq.

“Unul dintre soldaţii Califatului a reuşit să introducă un dispozitiv exploziv la o reuniune a cruciaţilor desfăşurată în oraşul Manchester”, precizează reţeaua islamistă relatează Mediafax

Potrivit autorităților locale, Salman Abedi, un bărbat în vârstă de 22 de ani, este suspectat că a comis atacul sinucigaș, notează The Guardian. Conform listelor electorale bărbatul provine dintr-o familie de refugiați libieni care a venit în Marea Britanie pentru  a scăpa de regimul lui Muammar al-Gaddafi.

“Pot confirma că bărbatul suspectat că a comis atrocitatea de noaptea trecută este Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani. Totuşi, el nu a fost identificat în mod formal şi nu vreau să fac alte comentarii deocamdată. Prioritatea rămâne să stabilim dacă el a acţionat singur sau face parte dintr-o reţea”, a declarat comisarul şef de poliţie din Manchester, potrivit Mediafax.

Theresa May a declarat  că în astfel de momente oamenii ar trebui să își amintească nenumăratele acte de bunătate ale cetăţenilor, activitatea promptă a serviciilor de urgenţă, precum şi mesajele de solidaritate de la cei care s-au oferit să găzduiască victime.

“Nivelul de securitate rămâne sever, ceea ce înseamnă că probabilitatea unui nou atac terorist este ridicată. Vor urma zile dificile. Ne oferim susţinerea totală pentru toţi cei afectaţi. Fiecare dintre noi stă alături de oamenii din Manchester. Teroriştii nu vor câştiga niciodată, iar stilul nostru de viaţă se va impune întotdeauna”, a spus premierul britanic.

Sursă foto

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top